Tort delicios pe tigaie

Tort delicios pe tigaie

                                                                                     Tort pe tigaie

Ingrediente: 400 gr făină (se ia cu paharul), smîntînă 15 % - 300 gr, 2 ouă, 1 liguriță- bicarbonat de sodiu, 100 gr zahăr.

Pentru cremă: 500 gr- smîntînă de casa ( cumpărată 30 %) sau frișcă 35%, lapte condensat fiert-1 cutie.

Într-un vas punem smîntîna, adăugăm zahărul și bicarbonatul de sodiu. Amestecăm bine, după care adaugăm ouăle și iarăși amestecăm, apoi făina. Amestecăm ca sa nu fie cocolașe. Obținem un aluat gros.

Încălzim tigaia de diametru 28 cm.Ungem tigaia cu ulei doar pentru prima foaie. Punem cu o lingură mare aluatul și îl întindem cu o spatulă proporțional pe toată tigaia.

Foile se coc pe ambele părți pînă se rumenesc. În total obținem 6- 8 foi. Se taie forma foii atît timp cît este fierbinte.

Pentru cremă se bate smîntîna pînă la o consistență groasă. Se adaugă cîte puțin laptele condensat și iarăși se bate.

Se ung foile. Tortul se ornează cu ciocolată topită.

Tortul se pune la rece pentru 3- 5 ore.

Poftă bună!!!