Ingrediente:
Într-un vas punem smântâna, adăugăm zahărul și bicarbonatul de sodiu. Amestecăm bine, după care adaugăm ouăle și iarăși amestecăm, apoi făina. Amestecăm ca să nu fie cocolașe. Obținem un aluat nu tare gros. Daca, totuși, aluatul v parea grosc cînd îl veți întinde pe tigaie (caci depinde mult și de umeditatea făinii), mai adăugați 50 gr smântână.
Încălzim tigaia de diametru 26- 28 cm. Ungem tigaia cu ulei doar pentru prima foaie. Punem cu o lingură mare aluatul și îl întindem cu o spatulă proporțional pe toată tigaia.
Foile se coc pe ambele părți pînă se rumenesc. În total obținem 6- 8 foi. Se taie forma foii atît timp, cît este fierbinte.
Pentru cremă se bate smântâna cu 1 lingură de zahăr pînă la o consistență groasă. Se adaugă cîte puțin laptele condensat și iarăși se bate. La dorință putem pune și zahăr vanilat.
Se ung foile. Tortul se ornează cu ciocolată topită.
Tortul se pune la rece pentru 8-10 ore.