Tort din biscuiți

Tort din biscuiți

                                                             Tort din biscuiți 

Cel mai rapid tort pe care l-am făcut vreodată... Timpul pregătirii a fost de 30 min, fără mult efort, întrucît nu am copt foi sau biscuiți, ci i-am cumpărat din comerț. Cel mai neașteptat moment este închegarea, deoarece conține jelatină. L-am savurat cu plăcere întreaga familie. Este goarte gustos și moale. Urmăriți rețeta pas cu pas.

Ingrediente: 250 gr biscuiți pentru copii, 500 gr smîntînă, 150 gr zahăr, 100 gr marmeladă ( jeleu) din comerț, 15 gr gelatină, 100gr apă fierbinte, 1 plic zahăr vanilat.


Pregătim mai întîi jelatina. Se pune granulele de gelatină într-o farfurie și se toarnă apa fierbinte. Se amestecă și se lasă să se înmoaie 10-15 min, după care se pune pe baie de aburi și  iarăși se amestecă, pînă gelatina se dezolvă. Nu o scoatem din baia de aburi.

Între timp amestecăm cu mixerul smîntîna împreuna cu zahărul și zahărul vanilat. Turnăm compoziția de gelatină direct în crema din smîntînă și mixăm bine vreo 5 min.


Punem aici biscuiții și marmelada ( jeleu). Pregătim vasul în care vom turna crema împreună cu biscuiții. Așternem o peliculă la fundul vasului.

Turnăm compoziția în vas și acoperim tortul cu peliculă. Îl punem in frigider pe 10 ore ( sau pe noapte).


Cînd tortul deja s-a închegat, înlăturăm pelicula de deasupra, întoarcem farfuria pe un platou, după care înlaturăm iarăși pelicula. Îl decorăm la dorință. Tortul din biscuiți este gata.


Bunica recomandă