Tort din biscuiți

Tort din biscuiți

                                                             Tort din biscuiți 

Cel mai rapid tort pe care l-am făcut vreodată... Timpul pregătirii a fost de 30 min, fără mult efort, întrucît nu am copt foi sau biscuiți, ci i-am cumpărat din comerț. Cel mai neașteptat moment este închegarea, deoarece conține jelatină. L-am savurat cu plăcere întreaga familie. Este goarte gustos și moale. Urmăriți rețeta pas cu pas.

Ingrediente: 250 gr biscuiți pentru copii, 500 gr smîntînă, 150 gr zahăr, 100 gr marmeladă ( jeleu) din comerț, 15 gr gelatină, 100gr apă fierbinte, 1 plic zahăr vanilat.


Pregătim mai întîi jelatina. Se pune granulele de gelatină într-o farfurie și se toarnă apa fierbinte. Se amestecă și se lasă să se înmoaie 10-15 min, după care se pune pe baie de aburi și  iarăși se amestecă, pînă gelatina se dezolvă. Nu o scoatem din baia de aburi.

Între timp amestecăm cu mixerul smîntîna împreuna cu zahărul și zahărul vanilat. Turnăm compoziția de gelatină direct în crema din smîntînă și mixăm bine vreo 5 min.


Punem aici biscuiții și marmelada ( jeleu). Pregătim vasul în care vom turna crema împreună cu biscuiții. Așternem o peliculă la fundul vasului.

Turnăm compoziția în vas și acoperim tortul cu peliculă. Îl punem in frigider pe 10 ore ( sau pe noapte).


Cînd tortul deja s-a închegat, înlăturăm pelicula de deasupra, întoarcem farfuria pe un platou, după care înlaturăm iarăși pelicula. Îl decorăm la dorință. Tortul din biscuiți este gata.


Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește