Tort din foi pandispan coapte pe tigaie

Tort din foi pandispan coapte pe tigaie

 Tort pe tigaie

Ingrediente:


  1. 2 pahare de făină ( 1 pahar- 200 gr)
  2. 250 gr de zahăr
  3. 2 ouă
  4. 70 gr unt
  5. 350 gr de chefir
  6. 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  7. 50 gr cacao
  8. vanilină.

Pentru cremă vom avea nevoie de 600 gr smântână de casă sau smântână din comerț de 25-30% grăsime+ 150-200 gr pudră de zahăr ( se poate folosi și frișcă de 35% ), căpșune sau orice fruct la dorință.



Făina o amestecăm cu cacao.



Chefirul trebuie să fie  călduț. Adăugăm în chefir bicarbonatul de sodiu și îl lăsăm 5 minute să fermenteze.



Untul îl topim. Ouăle le batem cu zahărul pînă la o spumă densă. 



În compoziția de ouă adăugăm untul, treptat adăugăm chefirul, apoi încet adăugăm amestecul din făină și cacao. Aluatul trebuie să fie la consistență ca aluatul pentru pancakes. Trebuie să curgă lent din lingură.



Coacem foile pe o tigaie încinsă de calitate superioară. Doar pentru prima foaie ungem tigaia cu unt. Cu un polonic turnăm aluatul în tigaie. Cu cealaltă mînă apucăm de coada tigăii și o rotim, pentru ca aluatul să se întindă proporțional. Toate foile se coc sub capac. Foaia se coace doar pe o parte. Dezlipim ușor foaia cu o spatulă. 



Foile sunt gata. Le lăsăm să se răcească.



Pentru cremă vom amesteca smântâna cu zahărul pudră cu un tel sau chiar cu o lingură. Dacă vom folosi frișcă, o vom bate cu mixerul pînă la consistența dorită. Adăugăm treptat laptele condensat amestecînd încontinuu. Pregătim capșunile. Le tăiem felii subțiri. Ungem foile cu crema. Între straturi punem felii de căpșuni sau alte fructe.





Decorul îl facem la dorință. Îl punem în frigider pe 8- 10 ore.



 



Bunica recomandă