Tort Ecler cu foi subțiri

Tort Ecler cu foi subțiri

                                                     Tort Ecler cu foi subțiri

M-a pătruns foarte mult acest gust fin... Este foarte gingaș și are un gust seducător, întrucît nu este foarte dulce. Crema de vanilie îi oferă o nuanță gingașă, iar foile, la fel sunt fine. Nu am apucat să-l fotografiez, întrucît membrii familiei nu aveau răbdare să-i facă degustație. De fapt, vă puteți imagina gustul privin doar secțiunea. Modul de preparare este unul ușor, cu excepția faptului ca am așteptat ceva timp să se coacă foile. Diametrul tortului este de 20 cm, dar voi puteți dubla ingredientele pentru a pregăti un tort mai mare. Vedeți în continuare ingredientele și modul de praparare.

Ingrediente foi: 230 ml apă, 85 gr unt, 20 gr zahăr, 0,25 linguriță sare, 140 gr făină, 3 ouă.

Pregătim aluatul. Putem pe foc apa. Tot aici adăugăm untul, zahărul și sarea. Cînd apa începe să fiarbă și untul s-a topit, punem făina. Amestecăm bine compoziția cu o lingură. Din start aluatul va fi cu cocolașe, dar amestecînd intens, cocolașele vor dispărea. Vom obține un aluat omogen.

Punem aluatul într-un vas. Vom pune cîte un ou și cu ajutorul unui mixer vom bate compoziția, pînă bom obține un aluat omogen și cremos.Modelăm foile. Vom avea nevoie de hîrtie de copt. Cu un creion și cu o farfurie vom încercui un cerc. Cu o lingură vom întinde aluatul pe hîrtia de copt. Vom pune foaia în cuptorul supraîncălzit la 180C, timp de 15 min. S-ar putea și pe mai mult timp. Depinde mult și de cuptor. La fel procedăm cu toate foile. Din cantitatea ingredientelor, vom obține 6 foi cu diametrul 20 cm.


Îngrediente cremă: 500 ml lapte, 4 gălbenușuri, 6 linguri zahăr, 5 linguri făină, 1 plic zahăr vanilar, 100 gr unt.

În castronul în care vom fierbe crema, vom turna laptele. Tot aici vom adăuga zahărul, gălbenușurile bătute. Amestecăm bine. Treptat adăugăm făina și amestecăm compoziția cu telul pentru a evita cocolașele.


Punem castronul pe foc mediu. Nu ne depărtăm de la arăgaz, întrucît va fi necesar să amestecăm crema pînă la fierbere. Crema va fierbe 3 min, după care vom stinge focul. Punem pe suprafața cremei o peliculă și o dăm la rece pe 2-3 ore pînă va deveni rece.

Cînd crema s-a răcit, adăugăm untul de temperatura camerei și o vom bate cu mixerul 3 minute. Crema este gata.

Incorporăm tortul. Foile vor fi unse doar pe o parte. Decorul îl putem face la dorință. Lăsăm tortul la rece timp de 4-5 ore, după care îl putem servi.

Bunica recomandă