Tort Evreiesc

Tort Evreiesc

                                                    Tort Evreiesc

Este tortul pe care îl fac de prin anii ' 80, cînd devenisem și eu gospodină. Se face foarte și foarte repede, deoarece foile nu necesită mult timp la coacere, ele cacilindu-se subțire, subțire, ca mai apoi, după ce tortul uns e gata,se topește în gură nu alta. Ingredientele simple, accesibile fiecarui dintre noi, așa și te îndeamnă să te apuci de treabă. Nu cred ca cineva ar putea eșua, căci tot ce trebuie să faceți ,este, să citiți atent rețeta  și să fiți atente cu privire la unele detalii care vor influiența textura aluatului. Așadar, urmăriți rețeta și modul de preparare.

Ingrediente aluat: 1 pahar de smântînă de casă(paharul de 200 gr.) 1 pahar de zahăr, 2 linguri pline de cacao, făină 550-600gr., 1 linguriță bicarbonat de sodiu.

Crema: 700-800 gr.smântînă de casă ,200 gr.zahar, 1 plic zahăr vanilat, 1 borcan de 600 gr.vișine în suc propriu .

Mod de preparare: Batem smântîna cu zaharul pînă obținem o crema (neapărat crema pufoasă să fie, dacă doriți ca tortul să se topească in gură). Bicarbonatul de sodiu îl stingem cu puțin suc de lamâie, cacaoa o punem în făină și o cernem. Cîte puțin punem făina în smântîna și amestecăm. Aluatul va fi la început lipicios, dar frămîntăm pînă se va desprinde de pe mâini. Folosim și puțină făină pe masă, dar puțin de tot ca să nu batem aluatul. Aluatul gata îl punem în peliculă și îl punem în frigider pe 3,4 ore să se odihnească, după care îl scoatem din frigider și îl lăsăm să se odihnească încă 1 oră pe masă.


Împărțim aluatul în 8 părți egale și facem biluțe. Lăsăm biluțele să se odihnească acoperite cu un prosop.Dupa modelarea foilor va ramine aluat din care veti face inca o foaie.

Întindem foaia subțire, subțire și o găurim cu cuțitul.

Cuptorul îl înfierbîntăm din timp și coacem foile. Foile se coc foarte repede (2,3 min.).

Asamblăm tortul. Foile se ung cu puțină cremă și pe partea de jos. Pe fiecare foaie punem și vișine.


Tortul gata asamblat îl punem pe 2 ore în frigider după care îl ornîm cu ciocolată neagră prin parți, iar în mijloc ciocolată albă și vișine congelate sau proaspete. Lăsăm în frigider tortul să se înmoaie pe 8 ore. Eu l-am lăsat pe o noapte și a doua zi cei dragi îl înghițeau nemestecat.




Bunica recomandă


Tort Evreiesc
Tort Evreiesc

Citește
Tort cu blat din albușuri și cremă de smîntînă
Tort cu blat din albușuri și cremă de smîntînă

Folosim albușurile rămase în prepararea unui tort simplu, dar foarte gustos. Rețetă pentru gospodinele începătoare.

Citește
Ruladă din albuș de ou și cremă de smîntînă
Ruladă din albuș de ou și cremă de smîntînă

Ingrediente simple și mod de preparare rapid.

Citește
Tort Lapte de pasăre
Tort Lapte de pasăre

Un desert ce se topește în gură...

Citește
Tort simplu de casă
Tort simplu de casă

Cel mai simplu tort cu cele mai simple ingrediente.

Citește
Mere coapte în aluat
Mere coapte în aluat

Cele mai gustoase mere coapte în aluat...

Citește
Prăjitură din lavaș, brânză și mere
Prăjitură din lavaș, brânză și mere

Prăjitură rapidă din lavaș, multe mere și brânză dulce. Un deliciu adevărat...

Citește
Tort delicios din biscuiți
Tort delicios din biscuiți

Tort din biscuiți... Nici n-ai spune că nu este făcut din foi...

Citește
Tort din biscuiți
Tort din biscuiți

Rapid, gustos și fără efort...

Citește
Tort Ecler cu foi subțiri
Tort Ecler cu foi subțiri

Gust delicat, gingaș și seducător... O felie nu va fi deajuns să-i savurați gustul...

Citește
Tort Cușma lui Guguță
Tort Cușma lui Guguță

Cel mai delicios tort pe care îl făcea mama...

Citește
Desert din jeleu cu fructe
Desert din jeleu cu fructe

Desert răcoritor pe timpul călduros...

Citește