Tort Încîntare

Tort Încîntare

Tort Încîntare

 Mereu mi-au placut combinații deosebite de gusturi și niciodată nu ezit să experimentez în bucătărie. Așa a fost în cazul acestui tort deosebit pe care l-am denumit Încîntare. Cum vă pare combinația de fulgi de nucă de cocos și vișină? Mie îmi pare una perfectă și deosebită. Blaturile sunt facute după rețeta clasica de pandispan pe care o avem deja pe blog, dar am adăugat și semințe de mac. Crema este foarte gingașă, dar pentru ai oferi o nuanță acrișoară, am adaugat la asamblare vișine în sucul lor. Dvs puteți adauga și vișine proaspete sau le puteți înlocui cu alte pomușoare acrii. Urmăriți mai jos ingredientele și etapele pas cu pas.

Ingrediente blat: 5 ouă, 150 gr făină, 150 gr zahăr, 30 gr semințe de mac.

Ingrediente cremă: 500 gr frișcă ( eu am folosit frișcă îndulcită), 200 gr zahăr pudră, 250 gr Mascarpone, 80-100 gr vișine în sucul lor, 30 gr fulgi de cocos.

Mai întîi preparăm blatul. Într-un vas punem ouăle reci ( eu mereu folosesc ouă reci) cu zahărul. Nu separăm albușurile de gălbenușuri. batem ouăle cu zahărul aproximativ 10 minute la viteză mare pînă la o consistență albă și solidă. 

Punem făina cernută în 3 reprize. O amestecăm cu o spatulă de jos în sus. 

La sfîrșit adăugăm semintele de mac în două reprize. Amestecăm aluatul de jos în sus. 

Turnăm aluatul într-o tavă de 20-22 cm în diametru tapetată cu hîrtie ( eu am folosit o tavă mai mică în diametru pentru a obține un tort mai înalt). Hîrtia nu am uns-o cu unt.

Coacem blatul în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 25- 30 min ( depinde foarte de mult de cuptor). După ce blatul s-a copt, nu deschidem îndată cuptorul, ci îl lăsăm vreo 20 min cu ușa predeschisă. Peste 20 minute învelim blatul în peliculă alimentară și îl lăsăm la rece pînă se va răci complet. După răcire tăiem blatul în trei părți egale. Le însiropăm obligatoriu cu lapte, suc sau apă+miere.

Pregătim crema. Într-un vas punem frișca, zahărul pudră și Mascarponele. Batem toate ingredientele cu mixerul la viteză medie, apoi la viteză mare pînă ce crema va deveni solidă. Punem aici fulgii de cocos. Amestecăm.


Asamblăm tortul. În cercul în care am  copt blatul sau cercul pentru patiserie asamblăm tortul. Între blaturi punem crema și vișine deasupra. Avem grijă ca să ne rămînă crema și pentru exteriorul tortului. Marginile și suprafața o decorăm cu fulci de cocos. Decorăm suprafața tortului cu fructe, ciocolată sau nuci.Punem tortul la rece pe minim 4 ore, după care îl putem servi. Poftă bună.  

Bunica recomandă