Tort Miedovic din blat pufos

Tort Miedovic

                                                                           Miedovic

Ingrediente blat: 1 pahar de 200 gr făină, 3 ouă, 3 linguri miere topită la baie de aburi, 2 lingurițe praf de copt, 150 gr zahăr.

Ingrediente cremă: 400-500 gr smîntînă cu un procent înalt de grăsime(eu am folosit de 25%), 1 plic zahăr vanilat, 1 pahar de 200 gr zahăr pudră.

Mod de preparare: se bat ouăle cu zahărul  pînă la o spumă densă. Se adaugă mierea și se amestecă bine. 

Făina se amestecă cu praful de copt și se pune treptat în compoziția de ouă. 

Vom avea nevoie de o tavă pătrată pe care o vom tapeta cu hîrtie de copt și o vom unge cu puțin ulei. Vom turna aluatul în ea.

Blatul îl vom coace 20 min la 180C. 

După ce blatul se va răci, vom tăia atent marginile, și îl vom tăia în 4 părți proporționale.

Marginile rămase le vom fărîmița pentru a decora marginile tortului.

Vom bate smîntîna cu zahărul pudră și zahărul vanilat.

Vom însiropa puțin foile ( apă+zahăr sau sucul de la visinele folosite). Vom unge fiecare foaie cu crema. Vom unge foaia puțin și pe partea opusă.

Între straturi vom pune vișine.

Vom ansambla tortul.

Îl vom decora cu fructe .De data aceasta l-am decorat si cu coacaza rosie.A fost o combinatie perfecta intre mierea dulce si gustul acrisor al coacazei. Îl punem în frigider pe 1 -2 ore, după care îl putem servi.Puteti dubla portia,daca doriti ca torta sa fie mai mare.In asa caz veti coace 2 blaturi,pe care le veti taia doar in doua parti.In total veti avea tot 4 foi,dar dreptunghiulare..


Poftă bună...