Tort Miedovic pe tigaie

Tort Miedovic pe tigaie

 Tort Medovic

Ingrediente:

  1. 2 ouă
  2. 150 gr de zahăr
  3. 50 gr de unt
  4. 2 linguri miere
  5. 0,5 linguriță  bicarbonat de sodiu
  6. 3 pahare de 200 gr făină


Pentru cremă:

  1. 500 gr de frișcă
  2. 100 gr ciocolată neagră 40 gr de unt
  3. 1 pahar 200 gr zahăr pudră
  4. vișine.



Se amestecă  zahărul cu ouăle. Se pune vasul pe baie de aburi. Se adaugă mierea și untul. Se amestecă încontinuu pînă ce se topește untul.





Se ia vasul de pe foc. Bicarbonatul de sodiu se amestecă cu făina. În compoziția de ouă se adaugă treptat făina și se amestecă aluatul cu o lingură. Cînd aluatul se începe a îngroșa, punem iarăși făina și modelăm coca de aluat cu mînile.Mai adăugăm făină, dacă aluatul se lipește de mâini.



Despărțim coca de aluat în 8 părți. Facem 8 biluțe.



Le întindem cu citorul pe masa presurată cu făină.



Încălzim tigaia, o presurăm puțin cu făină. Punem foaia modelată. În timp ce foaia se coace, o modelăm repede pe următoarea. Foaia se coace cîteva secunde, deaceea trebuie să avem grijă să nu se ardă. Facem forma turtei atît  timp cît este fierbinte.



Crema: Topim ciocolata cu untul pe baie de aburi. Atît timp cît se va răci, batem frișca cu pudra de zahăr. Cînd frișca va avea compoziție densă, adăugăm treptat ciocolata de temperatura camerei și atent amesecăm cu telul. Crema este gata. Puteți face crema și din smîntînă cu un  procent înalt de grăsime și zahăr pudră.



Ungem plăcile pentru tort. Între plăci punem vișine. Îl ornam după dorință. Îl punem în frigider pentru 8 ore. 



Poftă bună.



Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește