Tort Napoleon econom

Tort Napoleon econom

                                            Tort Napoleon econom

Este o vorba în popor: ,,Cît traiești, înveți". Dar eu zic, că cît trăiesc experimentez. Am încercat sa fac un alt Napoleon și am rămas mirată de rezultatul foilor. Niciodată nu m-am gîndit că doar din cîteva ingrediente simple am putea face această ,,minune". Urmăriți, dragi gospodine, etapele și important este să le respectați.

Ingrediente foi: 300 gr.făină calitate superioara, 300 gr margarină sau unt, 150 gr.apa de t.camerei, 0,5 linguriță sare.

Ингредиенты:300 гр.муки,300 гр.маргарина,150 гр.воды комнотной темп.,0,5 ложки соли.

Ingrediente cremă de vanilie: 750 ml.lapte, 250 gr.zahăr, 6 ouă,1 50 gr.făină, 100 gr.unt.

Крем:750 мл.молока,250 гр.сахара,6 яичек,150 гр.муки,100 гр.масла, ванилин.

Ingredientele simple ,inafara de margarina sau unt,(care trebuie sa fie moale,moale) se amestecă și se frămîntă aluatul pînă coca devine netedă. Lăsăm aluatul să se odihnească nu mai mult de 5-10 min. după care imediat îl întindem pe masa presurată cu făină.

Тесто: мука,вода,соль.Хорошо вымешиваем. Даем тесто отдохнуть 5,10 мин. Обсыпаем стол мукой и тонко раскатываем тесто.

Foaia se întinde pe masa presurată cu făină,marimea unei farfurii mari și se unge cu 100 gr.grăsime(unt sau margarina moale de t.camerei) pregatită din timp.O împăturim in doua și o punem pe 10 min. în frigider. Apoi aluatul se întinde din nou, se unge cu grăsime, se împăturește și din nou se pune în frigider pe 10 min. Acțiunea se repetă de 3 ori, pînă incorporăm în aluat 300 gr.unt sau margarină.

300 гр.маргарина делим на 3 части(по 100 гр.) Берём 100 гр.маргарина и хорошо распределяем на наше раскатанное тесто.Собираем тесто конвертиком.Накрываем пленкой и ставим тесто в холодильник на 10 мин.После, обсыпаем стол мукой и опять раскатываем наше тесто с холодилника., распределяем на тесто следующие 100 гр.маргарина.Опять уберем тесто в холодильник.Повторяем третий раз процедуру.

Aluatul împaturit a 3-a oara îl punem în frigider pe cîteva ore sau chiar pe 20-30 min.(eu l-am lăsat pe noapte din lipsa de timp).

После третьего раза ставим тесто в холодильник на 30 ,40 мин.после чего делаем коржи.(смотрите на фото.ниже).

Peste cîteva ore (în acest timp ați putea crema pregati), întindem aluatul subțire și îl tăiem în 4 parți egale, lăsînd puțin din margini pentru ornare.


Tapetăm tava cu hîrtie și punem foile la copt (eu am pus cîte o foaie). Cuptorul îl supraîncălzim din timp și punem tava. Foile se coc repede, deaceea nu ne depărtăm pe mult timp de cuptor.

Коржи пекутся очень быстро, поэтому не отходите на долго от духовки.

Crema: într-un ceaunel turnăm 750 gr.lapte, 250 gr.zahar și amestecîm bine. Luam din cantitatea de lapte 100 ml. în alt vas și punem în el 6 ouă bătute și, cîte puțin  incorporăm 150 gr.făină. Amestecîm compoziția bine cu 1 lingură de lemn, o turnăm în laptele din ceaun și stingem focul.

Крем: ставим 750мл.молока в посуду, которая не прилипает. Добавляем сахар и хорошо вымешиваем. Берем 100 гр.молока из тех 750 гр.в другую посуду, ставим 6 яичек и хорошо взбиваем, добавляем 150 гр.муки и венчиком хорошо вымешиваем чтобы не было комочков.Отправляем смесь в чаун с молоком. Ставим чаун на огонь и продолжаем вымешивать пока крем не закипит. Снимаем чаун с плиты, добавляем масло сливочное и ванилин.

Nu ne îndepărtăm de arăgaz și amestecîm incontinuu pînâ crema incepe a se îngroșa. Se ia crema de pe foc, se pune un plic de vanilie  100 gr.unt și se amestecă bine, bine ca crema să nu aibă cocolașe.

Peste crema fierbinte punem o peliculă alimentară și lăsăm să se răcească.

Asamblam tortul. Vom obține un tort cremos.

Собираем торт тёплым кремом. Оставляем тортик на 1 час при комнотной темп.чтобы лучше пропитался, а потом уберем в холодильник на 10 часов. Пртятного апетита!

Dupa ce am terminat de asamblat tortul,  îl ornăm și îl lăsăm pe masă ,cel puţin, 2 ore  pe anotimp rece (1 oră pe anotimp cald),după care îl punem să se înmoaie în frigider încă  8-10 ore.Pofta buna,dragi gospodine!


Bunica recomandă