Tort Napoleon

Tort

Tort Napoleon

Ingrediente

 1. 100 gr apa
 2. 2 ouă
 3. 1 linguriță sare
 4. 1 lingura oțet
 5. 200 gr margarină
 6. făina cît cuprinde
  Amestecăm bine ingredientele (înafară de margarină). Framântăm aluatul pînă obținem o cocă netedă. Îl întindem de grosimea 2 mm. Margarina o împărțim în 3 părți și cu una din ele ungem turta întinsă.


Turta unsa cu o parte din margarina o împăturim în 3 părți, o înfășurăm în pelicula alimentară și o punem in frigider pe o ora.

Procedura cu margarina o repetăm de 3 ori. Înainte de a aplica următoarea parte a margarinei, aluatul scos din frigider îl întindem de fiecare dată, îl ungem iarăşi cu margarină şi iaraşi îl punem la rece pe 1 ora.Peste 3 ore aluatul este gata pentru a-l coace. Foaia scoasă din frigider o întindem subțire (1 mm) și îi dăm forma dorită.Timp- coacere a foii este de 25-30 min., 170-180 grade. Nu atingem foile în timpul coacerii.
Crema:

 1.  1 litru lapte 
 2. 6 gălbenușuri de ouă
 3. 6 linguri pline cu faină de grîu
 4. 1 pahar (250 gr) zahar
 5. 200 gr. unt
 6. 1 plic zahar vanilat 

ETAPE:

Din 1 litru de lapte luam 1 pahar și amestecam cu făina ( cîte puțin ). Galbenușurile le batem cu zaharul. Restul laptelui ( 750 ml ) îl punem în ceaun la fiert. Cînd laptele e călduț, adăugăm compoziția ( lapte + faina ) cîte puțin și continuam să mestecăm. Cînd compoziția începe a se îngroșa, adăugăm și gălbenușurile batute, zaharul vanilat. Cînd începe compoziția a fierbe, adăugăm untul de temperatura camerei, amestecînd mai forțat, încontinuu și stingem focul. Ridicăm ceaunul de pe foc, lăsăm 2 minute să se răcorească și direct pe crema punem pelicula alimentară. Lăsăm crema să se răcească. După ce crema s-a răcit, o batem vreo 3-5 min cu mixerul.Crema răcită bine o aplicăm pe prima foaie doar deasupra. Urmatoarele foi le ungem și pe partea de jos.

Tortul gata uns, îl punem la rece in frigider pentru 16 ore ca să se înmoaie și mai apoi îl putem servi.
  buna...


Bunica recomandă