Tort Nucușor

Tort Nucușor

Tort Nucușor

Ingrediente blat:

  1. 7 linguri de ulei
  2. 1 pahar 250 gr de chefir
  3. 200 gr zahăr
  4. 1 pahar miez de nuci
  5. 1 plic praf de copt
  6. 1 plic zahăr vanilat
  7. 2 pahare de făină (rase, nu bătute).



Crema:

  1. 600 ml lapte
  2. 200 gr zahăr
  3. 3-4 linguri cacao
  4. 150 gr unt
  5. 1 plic zahăr vanilat
  6. 6 linguri pline cu faina.

Mod de preparare blat: 7 linguri de ulei se amestecă cu 1 pahar de zahăr.



Se adaugă 1 pahar de chefir, praful de copt, zahărul vanilat.



Se adaugă făina. Se amestecă bine.



Se adaugă miezul de nuci fărîmițat. Se amestecă.



În tava în care vom coace blatul, se pune hîrtie de copt. Hîrtia o tapetăm cu unt si faina.



Se toarnă aluatul în tavă.



Se coace timp de 35 minute, la temperatura de 180- 200 grade.





Mod de preparare cremă: într-un vas se pun ingredientele uscate: făina, cacao, zahărul vanilat, zahărul. Se amestecă bine.



Se adaugă cîte puțin laptele. Se amestecă. Se pune la foc mic într-un ceaun. Se amestecă încontinuu. Crema la consistență va fi ca mămăliga. Cînd se pune la răcit, crema se acoperă cu o peliculă. După ce crema s-a răcit, se bate cu mixerul adăugînd untul de temperatura camerei, dar nu prea moale.



Blatul se taie în două. Se unge cu cremă. Se pot pune și fructe la dorință.













Poftă bună!!!








Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește