Tort Nucușor

Tort Nucușor

                                                Tort Nucușor

Ingrediente blat: 7 linguri de ulei, 1 pahar 250 gr de chefir, 200 gr zahăr, 1 pahar miez de nuci, 1 plic praf de copt, 1 plic zahăr vanilat, 2 pahare de făină (rase, nu bătute).

Crema: 600 ml lapte, 200 gr zahăr, 3-4 linguri cacao, 150 gr unt, 1 plic zahăr vanilat.6 linguri pline cu faina.

Mod de preparare blat: 7 linguri de ulei se amestecă cu 1 pahar de zahăr.

Se adaugă 1 pahar de chefir, praful de copt, zahărul vanilat.

Se adaugă făina. Se amestecă bine.

Se adaugă miezul de nuci fărîmițat. Se amestecă.

În tava în care vom coace blatul, se pune hîrtie de copt. Hîrtia o tapetăm cu unt si faina.

Se toarnă aluatul în tavă.

Se coace timp de 35 min, la temperatura de 180- 200 grade.


Mod de preparare cremă: intr-un vas se pun ingredientele uscate:făina, cacao, zahărul vanilat, zahărul. Se amestecă bine.

Se adaugă cîte puțin laptele. Se amestecă. Se pune la foc mic într-un ceaun. Se amestecă încontinuu. Crema la consistență va fi ca mămăliga. Cînd se pune la răcit, crema se acoperă cu o peliculă. După ce crema s-a răcit, se bate cu mixerul adăugînd untul de temperatura camerei, dar nu prea moale.

Blatul se taie în două. Se unge cu cremă. Se pot pune și fructe la dorință.







Poftă bună!!!