Tort Paulina

Tort Paulina

Tort Paulina

Dragi gospodine, vreau să vă zic, că acest tort este unul dintre multele torturi pe care le făceau cîndva mamele şi bunicuţele Dv.-stră, un tort care merită ca să nu fie uitat de noi. Este un tort cu o reţetă veche de peste 40 de ani,o reţetă pe care o consider extraordinar de gustoasă, cu ingrediente simple şi accesibele tuturor gospodinelor. Dar gustul tortului, gustul este demenţial!!! Nu premăresc lucrurile, nu îi fac reclamă, sunt sinceră cu voi şi vă veţi convinge singure după ce îl veţi face. Familia mea a rămas încîntată de acest tort şi chiar a doua zi m-au rugat să-l mai fac, dar să dublez porţia. Un tort de casă făcut din ingrediente sănătoase, nu se compară cu nimic, dragile mele! Se face rapid, se coace in 25-30 min. ingrediente simple, ce poate fi mai bun?Aşadar, să trecem la acţiune, dragile mele. Nu uitaţi să vă abonaţi la blogul culinar ,,Bunica.md", căci opţiunea ,,Abonaţi-vă" apare o singură dată pe ecranul dispozitivului Dv.-stră!

Ingrediente blat: 4 ouă (232 gr.la cîntar),1pahar de zahăr (paharul de 250 ml., 225 gr.la cintar), 2 pahare de făină (250 gr.la cîntar),1 linguriţă bicarbonat de sodiu (5 gr.),1 pahar miez de nuci (120 gr.), 2 pahare de vişine în suc propriu (450 gr.la cîntar). Puteţi folosi vişine congelate fără sîmburi sau proaspete,1 plic zahăr vanilat (10 gr.),1 linguriţă suc de lămâie.


Ingrediente crema: 800 gr.smîntînă de casă,1 pahar de zahăr (paharul de 250 ml.,225 gr.la cintar),1 plic zahăr vanilat. Puteţi folosi smîntînă din comerţ de 20-25 % grăsime+ întăritor pentru smîntînă.

Mod de preparare: Punem oule într-un vas curat şi uscat, adăugăm zahărul şi batem cu mixerul sau cu telul pînă obţinem o cremă albă,pufoasă. În făina cernută adăugăm zahărul vanilat, amestecăm şi ,cîte puţin,o încorporăm în ouăle bătute. E de dorit să facem acest lucru cu telul, dar puteţi omogeniza compoziţia şi cu mixerul la viteză mică. Stingem bicarbonatul în sucul de lămâie şi îl adăugăm în compoziţie,amestecăm uşor. Punem miezul de nuci fărămiţat,adăugăm vişinile.Amestecăm atent compoziţia.

Blatul tortului este gata şi îl punem în tava tapetată cu hîrtie şi unsă cu ulei. După ce am pus amestecul în tavă ,uşor, de 2,3 ori batem tava de masă. Facem acest lucru pentru ca bulele de aer să iasă din blat şi să evităm ,,cuşma" care uneori se ridică la mijlocul blatului copt. Tava mea are marimea de 30/30.Coacem blatul timp de 25-30 min.180 C.


Împărţim blatul în 2 părţi şi , respectiv,fiecare parte o mai despărţim în două, astfel obţinem 4 foi p/u deliciosul nostru tort.


Asamblăm tortul. Dacă doriţi şi vedeţi că foile necesită însiropare, o puteţi face. Eu am însiropat cu sucul rămas de la vişine doar prima foaie a tortului. Ornăm tortul la dorinţă.

Tortul asamblat îl lăsăm o oră pe masă să stea, iar mai apoi îl punem in frigider încă pe 5,6 ore. Eu l-am lăsat să se înmoaie o noapte, ca mai apoi să se topească în gură.

Bunica recomandă