Tort racoritor din brânză și smîntînă

Tort răcoritor din brânză și smîntînă

                                                                   Tort din brânză și smintina fara coacere

Și dacă căldura de afara ne doboară și ne epuizează, acest tort racoritor ne dă puteri, ne racorește și ne bucură papilele gustative. După părerea mea, este cel mai simplu tort, pe care l-am făcut pînă acum și, vă asigur, că e și foarte, foarte gustos. Adevărat deliciu..

Ingrediente : 500 gr.brânză proaspătă de vaci, 500 gr.smîntîna 25 %, 1 pahar (200 ml.paharul) zahăr pudră. Dacă folosiți fructe dulci puneți zahăr mai puțin, 1 plic zahar vanilat, 3 linguri de cacao, 1 lingura suc de zmeură sau vișine (pentru culoare), 2 plicuri de jelatină de la Dr.Oetker.

Pregătim jelatina conform instrucției de pe ambalaj.

Brânza o batem cu mixerul pîna obținem o cremă. 

Punem zahărul în smîntîna și îl batem cu mixerul, adăugăm cîte puțina brînză, adăugăm zaharul vanilat.

Mixam ingredientele pînă compoziția se omogenizează.

Dupa ce am obținut o cremă solidă, adaugăm jelatina pregatită conform instrucției.

Într-un vas punem cacao, în altul sucul de zmeură și altul îl lăsăm alb. Pregatim o tavă cu d.de 18 cm. Cu puțin ulei (dar puțin de tot) ungem tava. Turnăm în tavă crema de ciocolată și o punem în frigider pînă se incheagă.  Al doilea strat va fi crema roz,  în care aranjăm frumos fructele de coacăză roșie și iarași punem tava în frigider. Al treilea strat va fi crema de culoare albă, in care vom pune zmeura și lasam tava la frigider pina tortul se va intari bine, bine.Dupa ce tortuletul se va intari il ornam cu fructe proaspete si ciocolata ..


Pofta buna..!!!Este un tort gustos,racoros cu gust de inghetata,care merita sa-l facem...!!!❤Bunica recomandă