Tort rapid pe bază de lapte condensat

Tort rapid pe bază de lapte condensat

                                                                       Tort rapid

Si daca gradina abunda in fructe,oare poti sta,,cu mina in solduri" si te uita la ele?Cu mult mai mult,ca acest tort se face mai rapid decit acel medovic ,pe care il coacem in 30 de minute.Atit de simplu,atit de rapid ca nici n-am reusit sa pregatesc crema si blatul era deja gata copt.Este un tort,as spune eu,orientativ,caci am deschis frigiderul si ochii mi s-au fixat pe cutia cu lapte condensat,care statea de ceva timp in frigider si cele 2 oua ramase.Atit...

Ingrediente: 100 gr.lapte condensat nefiert(am masurat cu paharul de 100 ml.),2 oua,70 -100  gr.zahar(depinde cit de dulce mincati),1 plic praf de copt,1 plic zahar vanilat,1 pahar de faina (paharul de 250 ml.)

Mod de preparare:Intr-un vas punem oule si zaharul si le batem cu mixerul pina vedem ca compozitia se inalbeste putin.Adaugam laptele condensat si amestecam cu spatula.Cite putin incorporam faina si zaharul vanilat.Amestecam putin cu mixerul ca sa nu avem cocolase.La urma adaugam praful de copt si amestecam bine.

Tava (30/30)o tapetam cu hirtie si o ungem cu ulei.Turnam compozitia si o lasam sa stee pina observam ca aluatul face bule frumoase de aer.Atunci el este gata de a-l pune in cuptor.

Cuptorul il supraincalzim din timp.Coacem blatul 20-25 min.la t.180 gr.Nu va departati pe mult timp de cuptor, caci s-ar putea sa fie copt inca si mai repede.Fiecare gospodina isi cunoaste cuptorul.In timpul coacerii nu deschideti cuptorul.Blatul este foarte fin,deaceea scoatem atent tava din cuptor ,Lasam sa se raceasca putin blatul si mai apoi inlaturam hirtia de copt.Blatul il taiem in 4 parti proportionale.


Crema :400 gr.smintina cu procent de grasime ridicat(incepind de la 25 % in sus) sau frisca batem cu 4 linguri zahar pudra sau 100 gr.zahar obisnuit si 2 lingurite de zahar vanilat.

Taiem marginile uscate ale blatului pe care le vom folosi pentru ornare.Asa cum turtele sunt dulci le vom stropi pe partea opusa doar cu putina apa fiarta(daca veti vedea ca necesita udate) si vom asambla tortul , punind printre rinduri fructe de care doriti(eu am pus capsuni).Asa cum blatul tortului este cu lapte condensat dulce  ornarea cu fructe consider , ca este cea mai potrivita..E de dorit ca sa-l punem pe 6 ore in frigider, sa se inmoaie bine,bine...

Tortul,dragi gospodine,este foaarte gustos....un deliciu care merita facut repetat...Ieften,rapid , gustos si fara mult efort...


Bunica recomandă