Tort Regal (Королевский)

Tort Regal (Королевский)

Tort Regal

Este reţeta clasică a acestui tort, reţetă pe care o păstrez de ani buni. Apreciez acest tort, căci tot ce se pregătea înainte este făcut din ingrediente simple, naturale, accesibile tuturor gospodinelor. Un tort cu gust impecabil, o explozie de arome, o combinaţie reuşită a ingredientelor care face tortul sa fie deosebit de delicios. Sunt sigură , că vă amintiţi de el, dragile mele, căci acesta este tortul copilăriei noastre, tortul cu o denumire care merită sa-l poarte, deoarece în anii '80 acest tort era în topul celor 5 torturi care nu lipseau de pe o masă de sărbătoare şi care chiar şi în prezent nu lipseşte din lista mea cu dulciuri. Deci, urmăriţi reţeta cu atenţie. Este descris totul în cele mai mici detalii. Merită făcut acest tort şi voi mai veni cu multe reţete ,,vechi" de torturi, dulciuri, reţete pe care le-am păstrat, le-am făcut pe parcursul anilor, deaceea vă invit să va abonaţi la Blogul nostru culinar şi nu rataţi să o faceţi cu prima ocazie, căci îndemnul ,, ABONAŢI-VĂ" apare doar o singură dată pe pagina deschisă de Dv-stră.

Pentru acest tort vom avea nevoie de 3 blaturi pe care le vom tăia în două părţi pe fiecare. Deci, în total vom avea 6 foi. Dimensiunea tavei este de 24 cm. Tortul va cîntări 2,200 kg (+,-).

Ingrediente -blat cu miez de nuci: 1ou,100 gr.zahăr,150 gr.smîntînă,120 gr.făină, 6 gr.bicarbonat de sodiu(1linguriţă rasă) stins în suc de lâmăie sau oţet, 80 gr.miez de nuci.

Ingrediente-blat cu vişine: Exact ingredientele pentru blatul cu miez de nuci(miezul de nuci nu îl punem)+ 130-150 gr.vişine (am folosit vişine în sucul lor).

Ingrediente-blat cu mac: Exact ingredientele pentru blatul cu nuci(miezul nu îl punem)+ 40 gr.mac.

Mod de preparare: Batem cu mixerul sau cu telul oul cu zahărul pînă compoziţia va deveni albă, spumoasă. Adăugăm smîntîna, amestecăm bine, punem bicarbonatul de sodiu stins, amestecăm, adăugăm făina şi cu mixerul sau cu telul o incorporăm în compoziţie. Amestecăm bine ca sa nu avem cocolaşe, după care punem miezul de nuci.


Pregătim blatul cu vişine exact ca cel cu miez de nuci, doar că spre final punem vişinele.Pentru blatul cu mac folosim acelaşi mod de pregătire.


Coacem fiecare blat aparte timp de 25 min.180 C, cuptorul înfierbîntat din timp. După ce blaturile s-su răcit bine, le divizăm în 2 părţi egale, marginile blatului le scoatem (se usucă puţin şi le vom folosi pentru ornare).

Dacă blatul s-a ridicat ,,cuşmă"la mijloc,atunci partea ridicată o înlăturăm, dacă dorim.

Crema: Un litru smântână grasă de casă(puteţi folosi smântână din comerţ cu cel mai înalt % de grăsime), 200 gr.zahăr tos,1-2 plicuri de zahăr vanilat.Cu mixerul batem smântâna cu zahărul şi zahărul vanilat pînă obţinem o cremă solidă.

Asamblăm tortul. Eu am aranjat foile in felul următor:foia cu miez de nuci,foaia cu vişine,foaia cu mac şi exact în aşa ordine am repetat.Am însiropat doar foaia cu mac şi miez de nuci.

Siropul: 200 ml.apă, 50 gr.zahăr,1lingură suc de lămăie. Punem apa cu zahărul la fiert. Lăsăm să fiarbă 2 min., adăugăm sucul de lămăie, stingem focul. Folosim siropul după ce se răceşte.
Tortul asamblat îl punem în frigider pe o noapte sau o zi. Se va topi în gură, vă asigur, dragile mele.❤️


Poftă bună şi vă aşteptăm cu drag pe pagina noastră , pentru a vă întîlni din nou cu bucatele , cu care aţi crescut şi cu care v-a alintat bunicuţa sau mama Dv-stră.


Bunica recomandă