Tort Smîntînel cu blaturi turnate

Tort Smîntînel cu blaturi turnate

 Tort Smîntînel rapid

Îmi plac și torturile care necesită mai mult timp pentru a le pregăti, dar optez pentru cele simple, căci de multe ori trebuie sa pregătim ceva dulce expromt. Și atunci în ajutor îmi vin rețetele simple, dar gustoase de torturi, care mă salvează atunci, cînd oaspeții vin pe neașteptate.

Tortul ,,Smântânel" e tocmai unul dintre acele torturi pe care âl putem face rapid și fără ingrediente scumpe sau sofisticate. Așadar, să vă sriu ingredientele.

Ingrediente:

  1. 1 pahar de smântână grasa 25 % grasime (250 gr.paharul )
  2. 1 pahar de zahar (200 gr. paharul)
  3. 1 pahar de faina plin (paharul 250 gr.)
  4. 1 plic praf de copt
  5. 1 plic zahar vanilat.

Pregătim aluatul. Amestecăm cu mixerul smântâna cu zahărul pînă ce zahărul se va dizolva și vom obține o cremă consistentă. Amestecăm praful de copt cu făina și o punem treptat în smântână. Adaugam zaharul vanilat. Amestecăm compoziția cu spatula.Pregătim tava. O tapetăm cu hîrtie pentru copt. Ungem hîrtia cu ulei sau unt. Turnăm aluatul în tavă. Îl intindem atent cu spatula pe suprafața tavei.Dăm tava în cuptor la 180C timp de 20-25  min. Lăsăm blatul să se răcească.Îl tăiem proporțional în 4 părți egale.Pregătim crema. Batem cu mixerul 400-500 gr de smântână cu un procent înalt de grăsime cu 4 linguri de zahăr pudra (dar cantitatea o putem pune la dorință) + 1 plic zahăr vanilat.Asamblăm tortul. Între straturi punem vișine sau orice fruct la dorință.Decorul îl facem opțional.Lasăm tortul la rece pe 4 ore, după care îl putem servi. Poftă bună. 

Rețeta în detalii o puteți urmări și aici:Bunica recomandă