Tort Smîntînel cu blaturi turnate

Tort Smîntînel cu blaturi turnate

                                                                    Tort Smîntînel rapid

Imi plac si torturile care necesita mai mult timp pentru a le pregati,dar optez pentru cele simple,caci de multe ori trebuie sa pregatim ceva dulce expromt...Si atunci....in ajutor...imi vin retetele simple,dar gustoase de torturi,care ma salveaza atunci,cind oaspetii vin pe neasteptate..

Tortul,,Smintinel"e tocmai unul dintre acele torturi pe care il putem face rapid si fara ingrediente scumpe sau sofisticate...Asadar...sa va sriu ingredientele...

Ingrediente: 1 pahar de smintina grasa 25 % grasime (250 gr.paharul ),1 pahar de zahar (200 gr. paharul),1 pahar de faina plin (paharul 250 gr.),1 plic praf de copt,1 plic zahar vanilat.

Pregătim aluatul. Amestecăm cu mixerul smîntîna cu zahărul pînă ce zahărul se va dizolva si vom obtine o crema cosistenta...Amestecăm praful de copt cu făina și o punem treptat în smîntînă. Adaugam zaharul vanilat.Amestecăm compoziția cu spatula.

Pregătim tava. O tapetăm cu hîrtie pentru copt. Ungem hîrtia cu ulei sau unt. Turnăm aluatul în tavă. Îl intindem atent cu spatula pe suprafața tavei.

Dăm tava în cuptor la 180C timp de 20-25  min. Lăsăm blatul să se răcească.

Îl tăiem proporțional în 4 părți egale.

Pregătim crema de smîntînă. Batem cu mixerul 400 gr de smîntînă cu un procent înalt de grăsime cu 4 linguri de zahăr pudra ( dar cantitatea o putem pune la dorință) + 1 plic zahăr vanilat.

Asamblam tortul. Între straturi punem vișine sau orice fruct la dorință.

Decorul îl facem opțional.

Lasăm tortul la rece pe 1 ora, după care îl putem servi.

Poftă bună.