Tort Stiopa Rastiopa

Tort Stiopa Rastiopa

                                                                                   Stiopa Rastiopa

Ingrediente: 180 gr unt (margarină) din frigider, 150 gr apă, 1 lingură oțet, sare pe vîrf de cuțit, făină cît cuprinde.

Ingrediente cremă: 200 gr unt, 500 gr lapte condensat fiert (în borcan).

Amestecăm apa, oțetul și sarea. Dăm untul prin răzătoare. Amestecăm ambele compoziții și adăugăm făina.

Formăm o cocă de aluat moale.

O împărțim în 8- 10 bile și le acoperim cu peliculă alimentară. Punem bilele în frigider pentru 40 min. Peste 40 min, scoatem bilele din frigider. Întindem fiecare bilă cu citorul de mărimea unei farfurii.

Între timp încălzim tigaia, coacem fiecare foaie pe tigaie. Îi dam forma rotundă doar după ce foaia s-a copt.

Batem crema: batem untul de temperatura camerei cu mixerul, adaugăm treptat laptele condensat și iarăși mixăm.

Ungem fiecare foaie pe ambele părți cu ajutorul unei spatule (cam jumătate de lingură pe o parte și jumatate pe a doua parte). Marginile de foi rămase, le fărîmițăm și decorăm tortul. Tortul se lasă în frigider pentru 8 ore.

Poftă bună !!!