Tort Tuzik

Tort Tuzic

Tort Tuzik

Este un tort original fără coacere ce se bucură de popularitate în rîndul gospodinelor. Este făcut din plăci de vafe, biscuiți și cremă de cacao. Se mai numeste și Griliaj ținînd cont de faptul că conține miez de nuci. Chiar dacă este caloric, este foarte gustos. Se prepară foarte repede dacă nu vrei să ai de-a face cu blaturile și cuptorul. Urmăriți în continuare ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente: 1 se foi din vafe, 3 linguri cacao, 300 gr unt, 200 gr miere artificială, 200 gr biscuiți Toplionca, 300 gr miez de nuci, 200 ml lapte, 200 gr zahăr.
Pregătim crema. Într-un vas amestecăm zahărul cu cacao. Cîte puțin incorporăm acest amestecul în laptele rece. Punem amestecul într-un ceaunel. Lăsăm 5 minute să fiarbă. Adăugăm mierea și untul. Amestecăm bine, astfel încît toate cocolașele să dispară. Lăsăm crema să fiarbă 2,3 minute, după care adăugăm biscuiții fărîmițați și miezul de nuci mărunțit. Crema iarăși va fierbe 4,5 minute. Stingem focul și lăsăm crema să se răcească ( dar să fie călduță).


Punem crema pe fiecare foaie și o întindem cu o lingură. Proporționăm crema ca să ajungă pentru toate foile. Ultima foaie nu o ungem cu cremă. Decorăm marginile cu miez de nuci.Punem tortul gata în frigider pe 4-8 ore , după care îl putem servi.Poftă bună.


Bunica recomandă