Tort Vegan

Tort Vegan

                                                             Tort Vegan

Ingrediente blat: 250 gr suc de portocale sau multifruct, 300 gr făină, 10 gr praf de copt, 100 ml ulei rafinat de floarea- soarelui sau ulei de măsline, 0,25 linguriță sare, 130 gr zahăr.

Într-un vas turnăm sucul pe care îl vom amesteca cu sarea și zahărul pînă ce acestea se vor dizolva aproape complet ( 5-7 min). Adăugăm uleiul.

Adăugăm treptat făina împreuna cu praful de copt. Amestecăm bine pentru a evita cocolașele. 


Punem aluatul într-o tavă de 18 cm în diametru. O punem în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 25-30 min. Blatul îl tăiem în 3 părți doar după ce se va răci. le putem însiropa ușor cu suc sau apă+miere.Îngrediente cremă: 500 ml suc de postocale sau multifruct, 70 gr crupe de griș, 1 plic zahăr vanilat, 100 gr zahăr. 

Într-un castron amestecăm sucul cu zahărul și crupele de griș. Punem amestecul pe foc amestecînd încontinuu. Amestecul va fierbe doar 2-3 minute. Adăugăm zahărul vanilat. Punem pe suprafața cremei o peliculă și o dăm la rece pînă crema va deveni rece.

Cînd crema este rece, o punem într-un vas și o batem la viteză mare cu mixerul pînă ce crema va deveni de culoare deschisă și se va dubla în volum.


Ansamblăm tortul ( dacă dorim, putem ansambla tortul cu ajutorul unui cerc). Decorul îl facem la dorință. Punem tortul în frigider pentru 4-6 ore, după care îl putem servi. 

Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește