Tort Vegan

Tort Vegan

                                                             Tort Vegan

Ingrediente blat: 250 gr suc de portocale sau multifruct, 300 gr făină, 10 gr praf de copt, 100 ml ulei rafinat de floarea- soarelui sau ulei de măsline, 0,25 linguriță sare, 130 gr zahăr.

Într-un vas turnăm sucul pe care îl vom amesteca cu sarea și zahărul pînă ce acestea se vor dizolva aproape complet ( 5-7 min). Adăugăm uleiul.

Adăugăm treptat făina împreuna cu praful de copt. Amestecăm bine pentru a evita cocolașele. 


Punem aluatul într-o tavă de 18 cm în diametru. O punem în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 25-30 min. Blatul îl tăiem în 3 părți doar după ce se va răci. le putem însiropa ușor cu suc sau apă+miere.Îngrediente cremă: 500 ml suc de postocale sau multifruct, 70 gr crupe de griș, 1 plic zahăr vanilat, 100 gr zahăr. 

Într-un castron amestecăm sucul cu zahărul și crupele de griș. Punem amestecul pe foc amestecînd încontinuu. Amestecul va fierbe doar 2-3 minute. Adăugăm zahărul vanilat. Punem pe suprafața cremei o peliculă și o dăm la rece pînă crema va deveni rece.

Cînd crema este rece, o punem într-un vas și o batem la viteză mare cu mixerul pînă ce crema va deveni de culoare deschisă și se va dubla în volum.


Ansamblăm tortul ( dacă dorim, putem ansambla tortul cu ajutorul unui cerc). Decorul îl facem la dorință. Punem tortul în frigider pentru 4-6 ore, după care îl putem servi. 

Bunica recomandă