Vafe de casă
Ingrediente: 4 ouă, 60 gr zahăr, 175 gr făină, 0,25 linguriță sare, 100 gr unt, 1 plic zahăr vanilat.
Într-un vas batem cu mixerul ouăle cu zahărul pînă la o consistență pufoasă și solidă ( aproximativ 10 minute).
Presurăm aici făina cernută, sarea și zahărul vanilat. Amestecăm compoziția la viteză minimă, astfel încît să dispară toate cocolașele.
Turnăm untul topit. Iarăși amestecăm.
Pregătim aparatul pentru vafe. Eu am folosit un aparat cu două ochiuri în formă de floare. Dvs puteți folosi oricare aparat aveți. Încingem aparatul cea penultima treaptă. Ungem cu unt ambele părți doar o singură dată. Turnăm cîte puțin din aluat aproape pînă la margini pe ambele ochiuri și închidem. Vafele se coc aproximativ 4 minute, dar le puteți verifica întrucît aparatele coc diferit. Procedați la fel cu tot aluatul.
Vafele sunt gata. Le puteți servi cu fructe, frișcă, ciocolată, magiun și miere. Poftă mare.