Vafe de casă

Vafe de casă

Vafe de casă

Ingrediente: 4 ouă, 60 gr zahăr, 175 gr făină, 0,25 linguriță sare, 100 gr unt, 1 plic zahăr vanilat.

Într-un vas batem cu mixerul ouăle cu zahărul pînă la o consistență pufoasă și solidă ( aproximativ 10 minute).

Presurăm aici făina cernută, sarea și zahărul vanilat. Amestecăm compoziția la viteză minimă, astfel încît să dispară toate cocolașele. 

Turnăm untul topit. Iarăși amestecăm.

Pregătim aparatul pentru vafe. Eu am folosit un aparat cu două ochiuri în formă de floare. Dvs puteți folosi oricare aparat aveți. Încingem aparatul cea penultima treaptă. Ungem cu unt ambele părți doar o singură dată. Turnăm cîte puțin din aluat aproape pînă la margini pe ambele ochiuri și închidem. Vafele se coc aproximativ 4 minute, dar le puteți verifica întrucît aparatele coc diferit. Procedați la fel cu tot aluatul. 



Vafele sunt gata. Le puteți servi cu fructe, frișcă, ciocolată, magiun și miere. Poftă mare.


Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește