Babă din clătite Trio

Babă din clătite Trio

                                                              Babă din clătite Trio

  De multe ori mă gîndeam la acest deliciu...Îl mîncasem la o nuntă din nordul Moldovei. Mi s-a întipărit în minte atît gustul, cît și aspetul. Așa ca, am trecut la acțiune. Mai mult timp îți ia pregătirea clătitelor, dar afortul a fost unul peste așteptări. Am rămas plăcut surprinsă cînd am tăiat pe un platou acest deliciu. Am spus: " Waw....Este ceea ce-mi doream să-mi iasă. " Pot să spun că este o adevărată explozie de gusturi, de la dulce pînă la acrișor... Un deliciu adevărat. Urmăriți în continuare etapele pregătirii.

Ingrediente: 30 clătite ( vedeți rețete de clătite pe blogul nostru culinar), un borcan 500 gr vișine, 300 gr semințe de mac+ 3 linguri de zahăr, 500 gr brînză+ 100 gr zahăr+ 2 ouă+ zahăr vanilat, 2 ouă, 200 ml lapte.

Mai întîi se pregătește umplutura. Se pune semințele de mac într-o farfurie. Se toarnă deasupra vreo 100 ml apă fierbinte. Se lasă să se înmoaie 10 min, după care se pune zahărul și se freacă cu o lingură compoziția. Brînza o amestecăm cu zahărul, ouăle și zahărul vanilat. Se scurge sucul din vișine.

Se modelează baba din clătite. Vom pregăti tava. Vom avea nevoie o tavă de 26 cm. Voi, dragi gospodine, o puteți face mai mică micșorînd cantitatea ingredientelor. Vom unge tava cu unt. Vom pune 2 clătite pe suprafața tavei. Punem umplutura ( brînza) în mijlocul clătitei. O rulăm.Punem clătita în tavă. La fel procedăm cu primul strat de clătite cu brînză. Al doilea strat va fi cu vișine. Al treilea strat va fi cu semințele de mac.


Într-un vas amestecăm cele 2 ouă cu laptele. Punem puțină sare. Amestecăm compoziția și o turnăm peste cele 3 straturi de clătite.

Acoperim tava cu folie de aluminiu și o dăm în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 40-45 min. Cînd baba din clătite este gata, o scoatem din cuptor și o tăiem doar cînd e caldă. 

Poftă bună.