Babă din clătite Trio

Babă din clătite Trio

                                                              Babă din clătite Trio

  De multe ori mă gîndeam la acest deliciu...Îl mîncasem la o nuntă de la nordul Moldovei. Mi s-a întipărit în minte atît gustul, cît și aspectul. Așa ca, am trecut la acțiune. Mai mult timp îți ia pregătirea clătitelor, dar rezultatul a fost unul peste așteptări. Am rămas plăcut surprinsă,cînd am tăiat pe un platou acest deliciu. Am spus: " Waw....Este ceea ce-mi doream ,să-mi iasă. " Pot să spun că este o adevărată explozie de gusturi, de la dulce pînă la acrișor... Un deliciu adevărat. Urmăriți în continuare etapele pregătirii.

Ingrediente: 30 clătite,dar puteţi folosi şi mai puţine,depinde de vasul în care le aranjaţi ( vedeți rețete de clătite pe blogul nostru culinar), un borcan 500 gr vișine, 200 gr semințe de mac+ 3 linguri de zahăr, 500 gr brînză+ 100 gr zahăr+ 2 ouă+ zahăr vanilat, 2 ouă, 200 ml lapte.

Mai întîi se pregătește umplutura. Se pun semințele de mac într-o farfurie. Se toarnă deasupra 100 ml apă sau lapte fierbinte,se acoperă şi se lasă să se înmoaie 10-20 min, după care se pune zahărul și se freacă cu o lingură compoziția. Brînza o amestecăm cu zahărul, ouăle și zahărul vanilat. Se scurge sucul din vișine.

Se modelează baba din clătite. Vom pregăti tava. Vom avea nevoie de o tavă cu dm.26 cm. Voi, dragi gospodine, o puteți face mai mică micșorînd cantitatea ingredientelor. Vom unge tava cu unt.Pe suprafața tavei punem o clătită.Punem umplutura în mijlocul clătitei sau cum Dv.-stră obişnuiţi să o faceţi şi o rulăm .Punem clătita în tavă. La fel procedăm cu primul strat de clătite cu brînză. Al doilea strat va fi cu vișine. Al treilea strat va fi cu semințe de mac.


Într-un vas amestecăm cele 2 ouă cu laptele. Punem puțină sare. Amestecăm compoziția și o turnăm peste cele 3 straturi de clătite.

Acoperim tava cu folie de aluminiu și o dăm în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 40-45 min. Cînd baba din clătite este gata, o scoatem din cuptor și o tăiem doar cînd e caldă. 

Poftă bună.


Bunica recomandă