Bline Bunica.md

Bline Bunica.md

Bline Bunica.md

Da, le-am numit ,,Bline"(denumirea corectă fiind ,,blinii"), căci am vrut să fiu mai aproape de exprimarea părinţilor mei,care aşa le numeau.Probabil că au păstrat această denumire de la cuvîntul rusesc ,,Blinî",căci aşa a fost situaţia,părinţii mei locuind timp de 9 ani în Siberia au şi cunoscut bucatăria rusească.Nu,nu a fost dorinţa lor de aşi părăsi ţara,ci au hotărît alţii pentru ei.Oricum,chiar şi printre străini au fost ,,flori" şi nu ,,spini",căci Dumnezeu e peste tot şi lume bună peste tot este.Deci,această reţetă este una foarte veche,o reţetă din Siberia.Şi nimic complicat nu găsim în ea,căci ingredientele ne sunt tuturor cunoscute,doar că iată procesul pregătirii chiar este unul deosebit,deaceea blinele sunt nemaipomenit de gustoase şi atît de moi,încît şi pe mine chiar m-a uimit rezultatul.Deci,urmăriţi reţeta şi modul de pregătire,abonaţi-vă la ,,Bunica.md" şi ,vă asigur,că veţi avea ce învăţa de la noi,dragile mele gospodinuţe.

Reţeta:750 ml.lapte,300 gr.făină,3 ouă,20 gr.zahăr(1 lingură de masă),2 linguri de ulei,5 gr.bicarbonat de sodiu (1 linguriţă ),5 gr.sare(1 linguriţă),1lingură de oţet,1linguriţă apă,1plic zahăr vanilat (10 gr),turmeric pe vîrf de cuţit sau curcuma(p/u o culoare mai pronunţată).Deasemenea vom avea nevoie încă de 250 ml.lapte şi 100 gr.unt topit.

Atenţie!Important este ca să nu schimbăm ordinea ingredientelor !

Mod de preparare:Punem făina cernută într-un vas adînc şi adăugăm în ea:zahărul,sarea, zahărul vanilat, turmericul.Amestecăm bine,după care adăugăm ,cîte puţin,jumătate din lapte.Amestecăm bine compoziţia ca să nu avem cocolaşe.Punem restul laptelui şi amestecăm.Adăugăm bicarbonatul stins în oţet +1linguriţă de apă.Turnăm uleiul şi amestecăm bine,bine pînă compoziţia devine omogenă.La urmă incorporăm oule amestecate.

Un mic secret!Dacă doriţi ca blinele să aibă formă netedă,atunci amestecaţi bine,bine compoziţia după ce aţi pus oule,dar dacă doriţi ca blinele să aibă structura omletei,atunci e suficient doar să facem citeva mişcări cu telul sau cu polonicul,după care le coacem.


Ungem tava cu puţin ulei (doar pentru prima)şi coacem blinele.

Urmeaza cea mai ,, gustoasă" procedură.Ungem tigaia cu puţin unt.Muiem blinele împaturite în amestecul din lapte şi unt topit şi le aranjăm în tigaie ca pe foto.de mai jos.

După ce am terminat de aranjat blinele,amestecul din lapte şi unt rămas îl turnăm peste bline în tigaie,punem capacul şi lasăm să se înăbuşe la foc mic pînă laptele se evaporează din tigaie.Blinele sunt gata.Vreau să vă zic,dragi gospodine,că după aşa o procedura,blinele se topesc în gură.Scoatem blinele din tigaie, le stropim cu miere de albini şi ...poftă mare!❤️.







Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește