Bline din dovlecei
Și dacă acum este sezonul dovleceilor, îi savurăm din plin, folosindu-i la prepararea multor bucate. Eu îi folosesc și la micul dejun folosindu-i la prepararea blinelor gustoase și pufoase. Eu aș congela dovlecei trecuți prin răzătoare pentru a pregăti și iarna acest deliciu. Tot ce trebuie să facem, este să îi congelăm în pachete ermetice. Sunt atît de gustoase, încît se mănîncă dintr-o suflare. Urmăriți ingredientele și modul de preparare.
Ingrediente: 1 dovlecel mijlociu,2 ouă, 1 pahar ( 200gr) smântână ( 20% grăsime), 200 gr făină, 0,5 linguriță sare, 1 linguriță zahăr, 1 linguriță rasă bicarbonat de sodiu.
Primul pas pe care-l vom face, este să trecem prin răzătoare dovlecelul. Umplem un pahar de 200 gr cu dovlecelul trecut prin răzătoare.
Punem dovlecelul într-un vas. Adăugăm aici ouăle. Amestecăm.
Tot în acel pahar turnăm smântâna. O punem în compoziție.
Punem treptat făina cu sarea, zahărul și bicarbonatul de sodiu. Lăsăm amestecul 10 min ca bicarbonatul să acționeze.
Aluatul pentru bline este gata. Prăjim blinele pe tigaia încinsă cu puțin ulei la foc mediu cu capac pe ambele părți. Blinele cu dovlecei se servesc cu smântână. Poftă bună!!!