Bline pufoase pe bază de lapte

Bline pufoase pe bază de lapte

Bline pe bază de lapte

Vă prezint cele mai pufoase și aerate bline pe bază de lapte coapte pe tigaie fără pic de ulei. Sunt de acord că blinele prăjite pe ulei au și ele un farmec aparte, dar sunt unii care nu tolerează prăjitul, deaceea vă recomand aceste bline extrem de delicioase. Ingredientele sunt accesibile pentru toate gospodinele, iar modul de preparare este unul ușor. Sunt sigură, le veți îndrăgi din prima gustare, iar copii vor mai cere. 

Ingrediente: 3 ouă, 200 ml lapte, 200 gr făină, 0,25 linguriță sare, zahăr după gust ( eu am pus 30 gr),3 linguri ulei, 0,25 linguriță praf de copt.

Separăm albușurile de gălbenușuri. Într-un vas amestecăm cu telul gălbenușurile cu laptele, făina, praful de copt și sarea. Ne stăruim să evităm cocolașele.

În alt vas batem 10 miinute cu mixerul la viteză maximă albușurile cu zahărul pănă la o consistență solidă.

Cîte puțin adăugăm cu o lingură compoziția din albușuri în amestecul de gălbenușuri. Amestecăm aluatul cu o spatulă. La sfîrșit adăugăm uleiul.


Punem  cu o lingură cîte puțin din aluat în tigaia încinsă fără ulei. Tigaia trebuie să fie de calitate. Peste 30 sec. mai adăugăm deasupra blinelor cîte puțin din aluat. Blinele se coc cu capac pe ambele părți la foc mic.


Blinele sunt gata. Poftă bună.


Bunica recomandă