Blinele ca la bunica

bline

           Blinele    

Ingrediente:

  1. 2 ouă
  2. 150 ml smîntînă
  3. 50 ml iaurt
  4. 5 gr praf de copt
  5. 1 linguriță sare
  6. 1 lingură zahăr (opțional)
  7. 1 lingură ulei
  8. 350- 380 gr făină (depinde de mărimea ouălor).


Amestecăm gălbenușurile cu zahărul, uleiul. Adăugăm iaurtul și smîntîna. Peste compoziția obținută punem făina, sarea și praful de copt. Amestecăm totul bine.



Albușurile le batem pînă obținem o bezea pufoasă și solidă, și le incorporăm în compoziție.



Amestecăm cu spatula încet, pînă vom obține un aluat, care să cadă din lingură, atunci cînd vom prăji blinelele.



Blinelele le prăjim în ulei sub capac. Le servim cu smîntînă sau dulceață.


Poftă buna!!!

                          

                                  


Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește