Blinele ca la bunica

bline

           Blinele    

Ingrediente:

  1. 2 ouă
  2. 150 ml smîntînă
  3. 50 ml iaurt
  4. 5 gr praf de copt
  5. 1 linguriță sare
  6. 1 lingură zahăr (opțional)
  7. 1 lingură ulei
  8. 350- 380 gr făină (depinde de mărimea ouălor).


Amestecăm gălbenușurile cu zahărul, uleiul. Adăugăm iaurtul și smîntîna. Peste compoziția obținută punem făina, sarea și praful de copt. Amestecăm totul bine.



Albușurile le batem pînă obținem o bezea pufoasă și solidă, și le incorporăm în compoziție.



Amestecăm cu spatula încet, pînă vom obține un aluat, care să cadă din lingură, atunci cînd vom prăji blinelele.



Blinelele le prăjim în ulei sub capac. Le servim cu smîntînă sau dulceață.


Poftă buna!!!

                          

                                  


Bunica recomandă