Blinele pufoase ca la bunica

Blinele pufoase ca la bunica

                                                   Blinele pufoase ca la bunica

 Tot timpul le-am făcut la ochi și mereu îmi ieșeau la fel de bune. Astăzi am vrut să ma împărțesc cu aceste pufoșenii și cu voi, deaceea am cîntărit toate ingredientele căci, ca deobicei multe gospodine spun că blinelele cad după coacere. Este o rețetă simplă, avînd la bază doar ingrediente accesibile. Urmăriți pașii de preparare.

Ingrediente: 300 gr făină, 400 ml chișleag ( sau smântână de 10% grăsime, sau iaurt 2.5 %), 1 ou, jumătate linguriță bicarbonat de sodiu, 1 linguriță de sare, jumătate lingură zahăr, ulei rafinat pentru prăjit.

Într-un vas batem oul cu sarea și zahărul. Afăugăm aici chișleagul sau iaurtul, toate ingredientele fiind de temperatura camerei. Punem treptat făina cernută. Amestecăm bine ca să nu avem cocolașe. La sfîrșit adăugăm bicarbonatul de sodiu. Acoperim cu o peliculă alimentară vasul și lăsăm aluatul să se odihnească 15 min.

 Peste 15 minute punem aluatul într-un poș cu un dui rotund.

În tigaia înfierbîntată turnăm uleiul și cu ajutorul acestui poș, turnăm aluatul în tavă.  Blinelele se prăjesc la foc mediu cu capac,  întorcîndu-le pe ambele părți.
După coacere, blinelele le punem pe un șervețel uscat pentru a elimina surplusul de ulei. Se servesc cu smîntînă sau dulceață.
Bunica recomandă