Blinele pufoase ca la bunica

Blinele pufoase ca la bunica

                                                   Blinele pufoase ca la bunica

 Tot timpul le-am făcut la ochi și mereu îmi ieșeau la fel de bune. Astăzi am vrut să ma împărțesc cu aceste pufoșenii și cu voi, deaceea am cîntărit toate ingredientele căci, ca deobicei multe gospodine spun că blinelele cad după coacere. Este o rețetă simplă, avînd la bază doar ingrediente accesibile. Urmăriți pașii de preparare.

Ingrediente: 225 gr făină, 250 ml chefir ( 2.5 %), 1 ou, 1 linguriță ( dar nu cu vîrf) bicarbonat de sodiu, 1 linguriță de sare, cașcaval mozzarela sau brânză închegată de vaci,  ulei rafinat pentru prăjit.Daca nu aveti cascaval puneti exact aceleasi ingrediente si faceti-le,vor fi la fel de pufoase si bune.

În făina trecută prin sită de două ori, punem sarea și bicarbonatul de sodiu și amestecăm bine. Batem oul cu chefirul, toate ingredientele fiind de temperatura camerei. Facem o adîncitură în făină și încet, amestecînd turnăm amestecul din chefir și ouă. Amestecăm bine ca să nu avem cocolașe. Acoperim cu o peliculă alimentară vasul și lăsăm aluatul să se odihnească 15 min.

În tigaia înfierbîntată turnăm uleiul și mai apoi punem cu o lingură muiată în ulei aluatul ( după ce aluatul s-a odihnit, nu îl mai amestecăm). Pe fiecare blinică punem cîte un cubuleț de cașcaval, peste ea mai turnăm puțin aluat, ușor nivelăm și punem capacul. Blinelele se prăjesc la foc mediu, întorcîndu-le pe ambele părți.


După coacere, blinelele le punem pe un șervețel uscat pentru a elimina surplusul de ulei. Se servesc cu smîntînă sau dulceață.
Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește