Brînzoaice
Vă prezint o rețetă rapidă și ușoară de brânzoaice. Se fac pe masa presurată cu făină și se rumenesc pe tigaia unsă dar cu ulei. Au un gust nemaipomenit de aromat și delicios. Sunt perfecte pentru un dejun sănătos, fară prăjeală. Urmăriți în continuare pașii pe care i-am urmat .
Ingrediente: 400 gr brânză , 2 ouă, 0,5 linguriță de sare, 1 lingură rasă de zahăr, 230-250 gr făină ( depinde de umeditatea brânzei), 1 plic zahăr vanilat.
Într-un vas vom pune brînza, ouăle, sarea, zahărtul și zahărul vanilat. amestecăm bine compoziția.
Presurăm treptat făina astfel încît să modelăm o cocă moale de aluat. Dacă aluatul e prea moale, adăugăm toată făina.
Împărtim aluatul în 7,8 bile egale.
Lucrăm cu mâinile pa masa presurată cu făină. Cu ajutorul unui cuțit și cu mâinile modelăm din fiecare bilă de aluat un pătrat cu grosimea aproximativ de 1,5-2 cm.
Brânzoaicele modelate le coacem pe tigaia unsă cu ulei de măsline sau cu unt. În timpul caocerii punem capacul. Brânzoaicele se coc la foc mic.
Brânzoaicele sunt gata. Se pot servi cu magiun sau smîntînă. Poftă bună.