Brânzoaice

Brânzoaice

  Brînzoaice

Vă prezint o rețetă rapidă și ușoară de brânzoaice. Se fac pe masa presurată cu făină și se rumenesc pe tigaia unsă dar cu ulei. Au un gust nemaipomenit de aromat și delicios. Sunt perfecte pentru un dejun sănătos, fară prăjeală. Urmăriți în continuare pașii pe care i-am urmat .

Ingrediente: 400 gr brânză , 2 ouă, 0,5 linguriță de sare, 1 lingură rasă de zahăr, 230-250 gr făină ( depinde de umeditatea brânzei), 1 plic zahăr vanilat.

Într-un vas vom pune brînza, ouăle, sarea, zahărtul și zahărul vanilat. amestecăm bine compoziția.

Presurăm treptat făina astfel încît să modelăm o cocă moale de aluat. Dacă aluatul e prea moale, adăugăm toată făina. 

Împărtim aluatul în 7,8 bile egale. 

Lucrăm cu mâinile pa masa presurată cu făină. Cu ajutorul unui cuțit și cu mâinile modelăm din fiecare bilă de aluat un pătrat cu grosimea aproximativ de 1,5-2 cm.

Brânzoaicele modelate le coacem pe tigaia unsă cu ulei de măsline sau cu unt. În timpul caocerii punem capacul. Brânzoaicele se coc la foc mic. 

Brânzoaicele sunt gata. Se pot servi cu magiun sau smîntînă. Poftă bună.




Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește