Brînzoace pufoase

Brînzoaice pufoase

Brânzoaice              

Ingrediente:


  1. 200 gr brînză de vaci din comerț (5% grăsime)
  2.  1 ou
  3. 1 pahar făină plin (paharul de 250 ml.)
  4. 100 ml apă puternic gazată
  5. 1 plic praf de copt (10 gr.plic galben)
  6. 1 lingură de zahăr
  7. 0,5 linguriță sare.

Într-un vas se pune brânza, oul, zahărul, sarea, praful de copt. Peste ele se toarnă apa gazată, se amestecă.



Se pune făina și se amestecă bine.



Cu palmele unse în ulei, se ridică amestecul și de cîteva ori se izbește în vas.



Coca de aluat se lasă să se odihnească 5-10 minute. Se unge un platou cu ulei. Se modelează brânzoaicele cu palmele unse în ulei.



Se prăjesc în ulei pe tigaie la foc mic sub capac. Se așterne pe un platou un șervețel uscat de bucătărie. Brânzoaicele se pun pe el ca să absoarbe uleiul.



Se servesc calde cu smîntînă.



Poftă bună.





Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește