Brînzoace pufoase

Brînzoaice pufoase

                                                                          Brînzoaice              

Ingrediente: 200 gr brînză de vaci din comerț (5% grăsime), 1 ou, 1 pahar făină (1 pahar- 250 gr), 100 ml apă puternic gazată, 1 plic fraf de copt, 1 lingură de zahăr, 0,5 linguriță sare.

Într-un vas se pune brînza, oul, zahărul, sarea, praful de copt. Peste ele se toarnă apa gazată, se amestecă.

Se pune făina și se amestecă bine.

Cu palmele unse în ulei, se ridică amestecul și de cîteva ori se izbește în vas.

Coca de aluat se lasă să se odihnească 5-10 min. Se unge un platou cu ulei. Se modelează brînzoaicele cu palmele unse în ulei.

Se prăjesc în ulei pe tigaie la foc mic sub capac.Se așterne pe un platou un șervețel uscat de bucătărie. Brînzoaicele se pun pe el ca să absoarbe uleiul.

Se servesc calde cu smîntînă.

Poftă bună.