Brioșe pufoase

Brioșe pufoase

                                                       Brioșe pufoase

Daca ați observat, brioșele cumparate de la cofetarie, mereu au fost cele mai pufoase, mai arătoase și delicioase. Iar cînd am încercat să facem brioșe acasă, nu întoteauna ne-au ieșit așa ca cele din vitrinele magazinelor. Iată de ce vreau să va arăt o rețetă de brioșe pufoase și bombate, care se prepară foarte rapid și fără mult efort din igrediente simple,doar adaugînd o linguriță de,,secret"ca ele să fie așa cum le vedeți pe foto. Fructe folosim  de care dorim. Avem nevoie doar de un suport pentru brioșe și de suporturi de hîrtie pentru brioșe. Putem folosi și formă din silicon,dar preventiv o ungem cu unt. Urmăriți în continuare ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente: 100-110 gr.faina, 3 ouă, 70 gr.zahar, 7 gr.praf de copt(echivalentul la 1 lingurita),5 -7 gr.zahăr vanilat, vișine(3,4 bine stoarse),4 linguri unt topit,1 linguriță rachiu sau lichior (nu vă fie frica, căci la coacere alcoolul din aluat se evapora).

Primul pas pe care îl vom face este separarea albușurilor de gălbenușuri. Le separăm atent. 


Batem separat albușurile cu jumătate din zahăr pînă obținem o spumă densă ( 5 min).

Batem separat gălbenușurile cu cealaltă jumătate din zahăr pînă obținem o spumă densă ( vreo 3 min).

Cu o spatulă incorporăm albușurile în gălbenușuri sau invers.

Făina o amestecăm cu praful de copt, vanilina și o cernem.

Adăugăm treptat făina amestecînd atent cu o spatulă. Adăugăm untul și lichiorul. Amestecăm.

Pregătim suporturile pentru brioșe. Turnăm cu o lingură în fiecare suport cîte puțin aluat(mai mult de jumatate de forma. Punem cîte o vișină, apoi mai adăugăm cîte o lingură de aluat. Nu umplem pînă la margini suporturile de hîrtie. Punem tava în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 20-25 min.
Bunica recomandă