Brioșe pufoase

Brioșe pufoase

                                                       Brioșe pufoase

Daca ați observat, brioșele cumparate de la cofetarie, mereu au fost cele mai pufoase, mai arătoase și delicioase. Iar cînd am încercat să facem brioșe acasă, nu întoteauna ne-au ieșit așa ca cele din vitrinele magazinelor. Iată de ce vreau să va arăt o rețetă de brioșe pufoase și bombate, care se prepară foarte rapid și fără mult efort din igrediente simple,doar adaugînd o linguriță de,,secret"ca ele să fie așa cum le vedeți pe foto. Fructe folosim  de care dorim. Avem nevoie doar de un suport pentru brioșe și de suporturi de hîrtie pentru brioșe. Putem folosi și formă din silicon,dar preventiv o ungem cu unt. Urmăriți în continuare ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente: 100-110 gr.faina, 3 ouă, 70 gr.zahar, 7 gr.praf de copt(echivalentul la 1 lingurita),5 -7 gr.zahăr vanilat, vișine(3,4 bine stoarse),4 linguri unt topit,1 linguriță rachiu sau lichior (nu vă fie frica, căci la coacere alcoolul din aluat se evapora).

Primul pas pe care îl vom face este separarea albușurilor de gălbenușuri. Le separăm atent. 


Batem separat albușurile cu jumătate din zahăr pînă obținem o spumă densă ( 5 min).

Batem separat gălbenușurile cu cealaltă jumătate din zahăr pînă obținem o spumă densă ( vreo 3 min).

Cu o spatulă incorporăm albușurile în gălbenușuri sau invers.

Făina o amestecăm cu praful de copt, vanilina și o cernem.

Adăugăm treptat făina amestecînd atent cu o spatulă. Adăugăm untul și lichiorul. Amestecăm.

Pregătim suporturile pentru brioșe. Turnăm cu o lingură în fiecare suport cîte puțin aluat(mai mult de jumatate de forma. Punem cîte o vișină, apoi mai adăugăm cîte o lingură de aluat. Nu umplem pînă la margini suporturile de hîrtie. Punem tava în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 20-25 min.




Bunica recomandă


Turte foioase cu cașcaval
Turte foioase cu cașcaval

Turte foioase fără drojdie pe tigaie...

Citește
Turte cu brînză
Turte cu brînză

Turte moi cu brânză de oi...

Citește
Colaci din făină integrală
Colaci din făină integrală

Colaci din făină integrală... Folosim din plin în alimentație făina integrală.

Citește
Budincă din brânză fără făină
Budincă din brânză fără făină

Budincă aerată, fină și delicioasă fără făină....

Citește
Plăcinte foioase pe tigaie
Plăcinte foioase pe tigaie

Plăcinte foiță cu foiță pe tigaie....Cu brânză și multă verdeață.

Citește
Paste scoici umplute în sos la cuptor
Paste scoici umplute în sos la cuptor

Un gust nemaipomenit de gingaș și gustos...

Citește
Plăcinte din făină integrală
Plăcinte din făină integrală

Plăcinte cu brânză din făină integrală.

Citește
Babă din clătite Trio
Babă din clătite Trio

Babă originală din clătite...Un deliciu regal pentru papilele gustative.

Citește
Pizza puhavă cu margini umplute
Pizza puhavă cu margini umplute

Pizza puhavă cu margini umplute cu cașcaval...

Citește
Turte mici pe bază de chișleag
Turte mici pe bază de chișleag

Aluat pe bază de chișleag atît pentru turte, cît și pentru pateuri...

Citește
Turte foioase la cuptor
Turte foioase la cuptor

Turte foioase cu unt și cașcaval....

Citește
Oladii din dovlecel
Oladii din dovlecel

Gustoase de se topesc în gură...

Citește