Bruschetta

Bruschetta

                                                            Bruschetta                       

  Bruschetta este un aperitiv de origine italian. Bruschetta se traduce ca " hrana săracului și vine din Italia Centrală și de Sud. Se face din pâine proaspătă prăjită cu ulei de măsline și se consumă imediat. Îmi place foarte mult să o servesc la dejun cu ou, cașcaval și roșii, cît și ca o gustare. Este foarte delicioasă, iar combinația de usturoi și ulei de măsline este senzațională. Iată cum se face bruschetta.

Ingrediente pentru 8 felii de bruschetta: 8 felii de pâine ( se poate de folosit bagetta proaspătă),  1 cățel de usturoi, 40 ml ulei de măsline, cîteva felii de cașcaval, 1 roșie mică, verdeață, cîteva felii de prosciutto, 1 ou. 

Se iau feliile de pâine și se rumenesc pe tigaie la foc mare fără ulei pentru 1-2 min. Nu ne depărtăm de la tigaie. Putem coace pâinea și în cuptor sau toaster. 

 Feliile de pâine se freacă pe partea exterioară cu cățelul de usturoi.

Se stropesc sau se ung cu o perie cu uleiul de măsline.

Se aranjează deasupra după imaginația noastră roșia tăiată cuburi mici, felii de cașcaval, felii de ou, prosciutto, verdeață. Bruschette-le sunt gata. Se servesc cu ceai la dejun sau ca gustare. Poftă bună.
Bunica recomandă