Bruschetta

Bruschetta

                                                            Bruschetta                       

  Bruschetta este un aperitiv de origine italian. Bruschetta se traduce ca " hrana săracului și vine din Italia Centrală și de Sud. Se face din pâine proaspătă prăjită cu ulei de măsline și se consumă imediat. Îmi place foarte mult să o servesc la dejun cu ou, cașcaval și roșii, cît și ca o gustare. Este foarte delicioasă, iar combinația de usturoi și ulei de măsline este senzațională. Iată cum se face bruschetta.

Ingrediente pentru 8 felii de bruschetta: 8 felii de pâine ( se poate de folosit bagetta proaspătă),  1 cățel de usturoi, 40 ml ulei de măsline, cîteva felii de cașcaval, 1 roșie mică, verdeață, cîteva felii de prosciutto, 1 ou. 

Se iau feliile de pâine și se rumenesc pe tigaie la foc mare fără ulei pentru 1-2 min. Nu ne depărtăm de la tigaie. Putem coace pâinea și în cuptor sau toaster. 

 Feliile de pâine se freacă pe partea exterioară cu cățelul de usturoi.

Se stropesc sau se ung cu o perie cu uleiul de măsline.

Se aranjează deasupra după imaginația noastră roșia tăiată cuburi mici, felii de cașcaval, felii de ou, prosciutto, verdeață. Bruschette-le sunt gata. Se servesc cu ceai la dejun sau ca gustare. Poftă bună.
Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește