Budincă din brânză fără făină

Budincă din brînză fără făină

                                                      Budincă din brînză fără făină

Vă prezint o budincă din brânză aerată, puhavă și foarte fină. Atît e de delicioasă și moale încît se topește în gură. Din cantitatea ingredientelor, obținem o budincă destul de înaltă, ținînd cont și de diametrul tavei în care vom coace budinca. Ingredientele le putem înlocui . De exemplu amidonul îl putem înlocui cu făina, iar zahărul îl putem înlocui cu alt îndulcitor, astfel încît budinca să fie una dietetică. Putem adăuga fructe la dorință. Eu am preferat să adaug vișine congelate. Se prepară foarte ușor și rapid. Următiții ingredientele și etapele pas cu pas.

Ingrediente: 500 gr brânză, 4 ouă, 100 ml lapte, 40 gr amidon de porumb sau de cartofi, 1 pachet zahăr vanilat, 150 gr zahăr ( puteți pune și mai puțin).

Primul pas pe care îl vom face este să separăm albușurile de gălbenușuri. Ouăle trebuie să fie reci. Vom pune într-un vas brânza, gălbenușurile, laptele, jumătate din zahăr, amidonul și zahărul vanilat. Vom mixa ( 5-7 min) totul cu blenderul astfel încît să evităm la maxim cocolașele.Vom bate aparte albușurile pînă la o spumă densă, cu mixerul împreună cu cealaltă jumătate din zahărul rămas.

Vom adăuga peste albușuri treptat cîte o lingură din compoziția de brânză. Vom amesteca atent amestecul cu o spatulă.

Vom avea nevoie de o tavă cu diametrul 16 cm. O vom tapeta cu hîrtie. Marginile le vom tapeta mai sus de înălțimea tavei. Aluatul în timpul coacerii nu va ieși din tavă.

Vom pune budinca în cuptorul supraîncălzit la 180C. Budinca se va coace aproximativ 50- 60 min, dar depunde foarte mult și de cuptor. Verificăm dacă budinca e gata cu o scobitoare. budinca nu se taie fierbinte. O lăsăm pe masă pînă devine caldă, apoi o putem tăia.Bunica recomandă