Budincă din brânză fără făină

Budincă din brînză fără făină

                                                      Budincă din brînză fără făină

Vă prezint o budincă din brânză aerată, puhavă și foarte fină. Atît e de delicioasă și moale încît se topește în gură. Din cantitatea ingredientelor, obținem o budincă destul de înaltă, ținînd cont și de diametrul tavei în care vom coace budinca. Ingredientele le putem înlocui . De exemplu amidonul îl putem înlocui cu făina, iar zahărul îl putem înlocui cu alt îndulcitor, astfel încît budinca să fie una dietetică. Putem adăuga fructe la dorință. Eu am preferat să adaug vișine congelate. Se prepară foarte ușor și rapid. Următiții ingredientele și etapele pas cu pas.

Ingrediente: 500 gr brânză, 4 ouă, 100 ml lapte, 40 gr amidon de porumb sau de cartofi, 1 pachet zahăr vanilat, 150 gr zahăr ( puteți pune și mai puțin).

Primul pas pe care îl vom face este să separăm albușurile de gălbenușuri. Ouăle trebuie să fie reci. Vom pune într-un vas brânza, gălbenușurile, laptele, jumătate din zahăr, amidonul și zahărul vanilat. Vom mixa ( 5-7 min) totul cu blenderul astfel încît să evităm la maxim cocolașele.



Vom bate aparte albușurile pînă la o spumă densă, cu mixerul împreună cu cealaltă jumătate din zahărul rămas.

Vom adăuga peste albușuri treptat cîte o lingură din compoziția de brânză. Vom amesteca atent amestecul cu o spatulă.

Vom avea nevoie de o tavă cu diametrul 16 cm. O vom tapeta cu hîrtie. Marginile le vom tapeta mai sus de înălțimea tavei. Aluatul în timpul coacerii nu va ieși din tavă.

Vom pune budinca în cuptorul supraîncălzit la 180C. Budinca se va coace aproximativ 50- 60 min, dar depunde foarte mult și de cuptor. Verificăm dacă budinca e gata cu o scobitoare. budinca nu se taie fierbinte. O lăsăm pe masă pînă devine caldă, apoi o putem tăia.







Bunica recomandă


Turte foioase cu cașcaval
Turte foioase cu cașcaval

Turte foioase fără drojdie pe tigaie...

Citește
Turte cu brînză
Turte cu brînză

Turte moi cu brânză de oi...

Citește
Colaci din făină integrală
Colaci din făină integrală

Colaci din făină integrală... Folosim din plin în alimentație făina integrală.

Citește
Budincă din brânză fără făină
Budincă din brânză fără făină

Budincă aerată, fină și delicioasă fără făină....

Citește
Plăcinte foioase pe tigaie
Plăcinte foioase pe tigaie

Plăcinte foiță cu foiță pe tigaie....Cu brânză și multă verdeață.

Citește
Paste scoici umplute în sos la cuptor
Paste scoici umplute în sos la cuptor

Un gust nemaipomenit de gingaș și gustos...

Citește
Plăcinte din făină integrală
Plăcinte din făină integrală

Plăcinte cu brânză din făină integrală.

Citește
Babă din clătite Trio
Babă din clătite Trio

Babă originală din clătite...Un deliciu regal pentru papilele gustative.

Citește
Pizza puhavă cu margini umplute
Pizza puhavă cu margini umplute

Pizza puhavă cu margini umplute cu cașcaval...

Citește
Turte mici pe bază de chișleag
Turte mici pe bază de chișleag

Aluat pe bază de chișleag atît pentru turte, cît și pentru pateuri...

Citește
Covrigei pe bază de smîntînă si ulei
Covrigei pe bază de smîntînă si ulei

Covrigei ca la bunica...

Citește
Turte foioase la cuptor
Turte foioase la cuptor

Turte foioase cu unt și cașcaval....

Citește