Ceburece (Чебуреки) cu carne

Ceburece (Чебуреки) cu carne

 Ceburece

Ceburecele sunt pateuri cu carne, așa le zicem noi. Preparate din aluat opărit, aceste pateuri au un gust nemaipomenit de bun. Această rețetă este excelentă și nu dă greș niciodată, aluatul opărit este foarte moale, elastic, iar în timpul prăjirii nu se rupe. Deaceea le-am îndrăgit eu și le recomand și vouă, dragi gospodine !

Ingrediente:


  1. 3,5- 4,5 pahare făină ( 1 pahar- 200 gr)
  2. 150 ml apă fierbinte
  3. 50 ml ulei
  4. 1 linguriță sare
  5. 2 ouă.

Umplutura o putem face din brînză+ ou+ sare sau cartofi piureu. Umplutura o facem din 300-400 gr de tocatură de pui+ 1 ceapă+ sare după gust+ piper.Punem într-un vas 3,5 pahare făină. Într-un pahar de 200 gr turnăm 150 ml apă fierbinte. Tot în acest pahar turnăm 50 ml ulei. Facem o gaură în mijlocul făinii și turnăm compoziția din apă și ulei. Adăugăm sarea. Tot aici adăugăm ouăle bătute. Frămîntăm aluatul. Dacă aluaul se lipește de mîni și mai necesită făină, mai adăugăm treptat și al 4-lea pahar cu făină. Depinde de mărimea ouălor. Dacă obținem un aluat mai rigid doar cu 3,5 pahare de făină, nu este o problema. Cînd aluatul se odihnește, acesta devine mai moale la consistență. Obținem o cocă de aluat pe care o punem acoperită să se odihnească 30 min. Peste 30 min putem lucra cu aluatul.Împărțim aluatul în 2 părți. Fiecare parte o întindem cu citorul. Aluatul îl putem întinde fără făină. Întindem o turtă subțire. Dacă dorim, putem presura puțină făină pe masă. Facem forma ceburecelor. Punem în mijlocul turtiței carne și o lipim cu degetele.

Prăjim aceste pateuri în ulei pe tigaie la foc mic sub capac.După ce s-au rumenit frumos, îi punem pe un platou tapetat cu hîrtie.Poftă bună!!!
Bunica recomandă