Chec ciocolatos fără ouă și lactate

Chec ciocolatos fără ouă și lactate

                                               Chec ciocolatos fără ouă și lactate

Îmi place să experimentez în bucătărie și  să testez bucate noi. Așa a fost în cazul acestui chec ciocolatos. Nu conține ouă și produse animaliere. Are o textură de blat umed, este foarte fin și putem adăuga magiun sau dulceață. Eu am adăugat vișine, miez de nuci și semințe de floarea- soarelui. Tot de ce avem nevoie, sunt ingrediente simple pe care le avem cu toții în bucătărie. Este un desert ce va fi apreciat de iubitorii de ciocolată. În continuare urmăriți ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente:  300 ml apă, 260 gr făină, 7 linguri zahăr, 100 gr ulei rafinat, 3 linguri cacao, 100 gr miez de nuci și semințe de floarea soarelui, 10 gr praf de copt, 1 linguriță zahăr vanilat, 50 gr vișine sau magiun de care avem la îndămînă.

Pentru glazura de ciocolată vom avea nevoie de 150 ml apă, 2 linguri de cacao, 2 linguri de zahăr, 1 lingură făină, 1 lingură ulei. Punem apa la fiert. Adăugăm pe rînd zahărul, cacao, făina. Cînd compoziția începe să fiarbă adăugăm uleiul. Stingem focul.

Într-un vas amestecăm apa caldă cu zahărul și uleiul.

În alt vas amstecăm făina cu cacao, zahărul vanilat și praful de copt.

Amestecăm ambele compoziții. Adăugăm vișinele, miezul de nuci și semințele de floarea soarelui.

Turnăm  aluatul în tava ( 18 cm) tapetată cu hîrtie.

Putem tava în cuptorul supraîncălzit la 180C, timp de 40- 45 min. Verificăm dacă checul este gata cu o scobitoare. 





Bunica recomandă