Chifle cu mărar din făină integrală

Chifle cu mărar din făină integrală

                                            Chifle din făină integrală

Aceste chifle sunt facute din faina integrala,faina neagra cum ii spuneam eu in copilarie.Ma suparam atit de mult ,cind mama punea citiva pumni de faina neagra in faina alba si framinta aluatul pentru paine.Mama o punea ca sa nu se piarda.Macina griul la moara si neaparat morarul ii dadea si faina neagra.Vaaaiii,ce suparare era ca ii dadea aceasta faina in jumatate cu cea alba...De unde era sa stie ea ca anume aceasta faina se considera cea mai sanatoasa?Nu mai erau inainte gospodinele atit de informate ca in prezent.Bine...sa va descriu cum am facut aceste chiflute puhave ,cu marar ,sanatoase si foarte gustoase...

Ingrediente: 400-450 gr.faina,1 lingirita de sare,2 linguri ulei de casa,300 ml.apa,10 gr.drojdie proaspata,un manunchi de marar proaspat,fulgi de ovaz pentru ai presura deasupra.

Mod de preparare :Amestecam ingredientele uscate.In putina apa calduta din cantitatea pregatita punem drojdia si o dizolvam,adaugam uleiul si cite putin o turnam peste faina pregatita.Framintam bine aluatul pina vom obtine o coca neteda.Intr-un vas uns cu ulei punem aluatul,acoperim cu pelicula alimentara,deasupra invelim cu un prosop si punem vasul la loc cald sa se odihneasca pina isi dubleaza volumul.


Dupa ce aluatul sa odihnit adaugam mararul,framintam.


Impartim aluatul in 8 parti egale.

Modelam chiflele,le punem in tava tapetata cu hirtie si unsa cu ulei.Lasam chiflele sa se odihneasca in tava cel putin 20 min.,dupa care le punem la copt pe 25 min.180 gr.C.pina usor se rumenesc.Inainte de a le pune in cuptor ,le ungem cu ulei+apa si le presuram cu fulgi de ovaz.

S-au primit foarte gustoase,puhave si chiar sunt sanatoase .Pofta mare.



Bunica recomandă