Clătite ca la bunica

clatite

Clătite ca la bunica 

Rețetă:

  1. 1 litru  lapte
  2. 6 oua
  3. 3  pahare făină (paharul de 200 ml.)
  4. 2 linguri zahăr
  5. 1 linguriță sare
  6. 30 ml. ulei rafinat.

Se bat mai întîi ouăle cu zahărul și sarea. Se toarnă un pahar de lapte. Se amestecă cu telul sau mixer. Se pune făina treptat cîte puțin ,apoi iarăși lapte. Se repetă acțiunea pînă cînd se termină făina și laptele. 

Se amestecă bine compoziția ca să nu fie cocoloașe. Cînd aluatul e gata, se pune uleiul .

Se încinge tigaia și se unge cu puțin ulei sau unt. După ce se toarnă aluatul, tigaia se rotește pe cerc astfel încît aluatul să fie uniform pe suprafața tigăii. Focul trebuie să fie mijlociu astfel încît clătita să fie de o culoare galbena aurie și nu arsă. Clătita se lasă să se coacă pe prima parte 30 sec, pe a doua parte vreo 15 sec. Tigaia trebuie să fie de calitate bună.
Se dă formă dorită. Se pot umple cu brînză și stafide (vedeți poza), mere caramelizate (vedeți poza), fructe, cartofi, ciuperci, carne. Se pot unge cu miere dulceață.

Clătitele cu măr: se pune mărul în mijlocul clătitei. Marginile le strîngem atent în gaura marului. Se face din clătita o floricică. Se pune în mijloc. Dacă nu se ține, se pune o scobitoare.Înainte de a le da in cuptor,clatitele cu brînză  sau mere se ung cu unt .Clatitele se coc în cuptor la 180 grade pentru 25 min. Vedeți modul de preparare pe canalul nostru de youtube.


Poftă mare !!!Bunica recomandă