Ingrediente:
Etape:
Se amestecă 5 gr de drojdie cu 50 ml.apa din cele 700 ml. Se amestecă ingredientele uscate (făina, zahărul, sarea, turmenicul, zahărul vanilat). Se incorporează drojdia dizolvată în restul de apă și cîte puțin apa se toarnă peste făină. Se adaugă uleiul. Cu mixerul se bate compoziția. Se adaugă semințele.
Umplutura: brînză proaspătă de vaci + ou + zahar+zahar vanilat. Altă umplutură se face din varză ușor călită pe tigaie în ulei+ semințe.
Clătitele se coc pe tigaie fără ulei cîteva secunde pe o parte și cîteva secunde pe altă parte ( se folosește tigaie de bună calitate).
Clătitele se răcesc și se pune umplutura. Se modelează după dorință ( exemplu în pozele de mai jos).
Clătitele se coc în rolă timp de 15- 20 min, la temperatura de 180 grade. după ce se răcesc, se pudrează cu zahăr pudră.
Poftă bună!!!