Clătite pe bază de albușuri

Clătite pe bază de albușuri

                                                     Clătite pe bază de albușuri

De multe ori ne rămîne în frigider albușuri din care nu știm ce să pregătim ceva delicios. Avem pe blog multe rețete pe bază de albușuri. Astăzi vreau să includ în lista de rețete și această rețetă de clătite foarte elastice și delicioase. În rețeta mea nu am adăugat zahăr, dvs puteți adăuga o lingură în cantitatea de aluat. Sunt niște clătite foarte flexibile și delicioase. Urmăriți în continuare ingredientele și pașii pe care i-am urmat.

Ingrediente: 4 albușuri, 1 linguriță rasă de sare, 500 ml lapte, 250 gr făină, zahăr vanilat,5 linguri ulei rafinat, după dorință puteți adăuga 1 lingură de zahăr, 1 plic zahăr vanilat.

Într-un vas batem cu ajutorul mixerului albușurile cu sarea 2 minute. Adăugăm laptele , apoi făina cernută. Amestecăm la o viteză minimă cu mixerul pentru a evita cocolașele. Adăugăm uleiul și zahărul vanilat. Amestecăm.Clătitele se prepară pe tigaie fără ulei. Ungem tigaia cu ulei doar pentru prima clătită. Clătitele ușor se rumenesc pe ambele părți la foc mic doar cîteva secunde. Focul nu trebuie să fie mediu dau mare, de altfel nu vor avea un aspect frumos.
Bunica recomandă