Clătite pe bază de apă minerală carbogazificata

Clătite pe bază de apă minerală carbogazificata

Clătite

Se pare ca sunt cele mai bune din cîte le-am făcut. Da, da, asa este. Atât de fine la textură, atât de moi și din ingrediente atât de simple.

Ingrediente:

  1. 2 pahare (250 gr.paharul) de faina
  2. 2 oua
  3. 200 ml lapte
  4. 500 ml apa carbogazoasa
  5. 2 linguri pline de zahar
  6. 1 lingurita de sare
  7. pe virf de cutit turmenic
  8. 50 ml ulei
  9. 1 plic zahar vanilat.

Mod de preparare: Se bat mai întîi ouăle cu zahărul și sarea. Se toarnă  paharul cu lapte.Se amestecă cu telul sau mixer. Se pune făina treptat cîte puțin ,apoi  apa. Se repetă acțiunea pînă cînd se incorporeaza toata apa.  Se amestecă bine compoziția ca să nu fie cocoloașe. Cînd aluatul e gata, se pune uleiul .Se încinge tigaia și se unge cu puțin ulei sau unt. După ce se toarnă aluatul, tigaia se rotește pe cerc astfel,încît aluatul să se intinda uniform pe suprafața tigăii. Focul trebuie să fie mijlociu pentru ca clătita să ontina  o culoare galbena-aurie și nu arsă. Clătita se lasă să se coacă pe prima parte 30 secunde ,pe a doua parte vreo 15 secunde.

Pentru umplutură avem nevoie de 400 gr brînză+ 1 ou+100 gr stafide+ 4 linguri zahăr+ 1 plic zahăr vanilat.Se modeleaza clătitele. Înăuntrul clătitei punem umplutura.
Dacă dorim să servim clătitele fără a le coace în cuptor, exludem oul din umplutură.La dorință clătitele se pun într-o tavă și se coc în cuptor pentru 20 min, la 180 gr. Înainte de a le pune în cuptor punem deasupra felii de unt sau lapte condensat și se acoperă cu capac.

Pofta buna..!
Bunica recomandă