Clatite Trandafir cu brânză

Clătite Trandafir cu brânză

Clătite trandafir

Le fac după diferite reţete, în dependenţă de forma pe care doresc să le-o dau. Aceste clătite sunt mai subţiri făcute, deoarece am vrut sa le modelez sub formă de trandafir. Intenţia a fost de a demonstra, cum putem transforma nişte simple clătite pe care le facem destul de des la micul dejun, într-un desert-aperitiv pentru o masă de sărbătoare. Aşadar,urmariţi reţeta şi modul de modelare pas cu pas.

Reţeta - aluat: 3 ouă (e bine să le folosim de casă),1 gălbenuş de ou, 550 ml. de lapte,200 gr.făină (la cîntar), 2 linguri de ulei, 0,5 lingură de zahăr (jumătate de lingură), 0,5 linguriţă de sare,1 plic zahăr vanilat.

Umplutură: 250 gr.brînză proaspătă de vaci,1 ou mic sau un gălbenuş de ou,1 linguriţa zahăr vanilat, pe vîrf de cuţit sare, 3,4 linguri de zahăr. Unt- 50 gr. pentru a le coace în cuptor.

Mod de preparare: Într-un vas adînc punem oule, zahărul, zahărul vanilat, sarea şi amestecăm cu telul 2,3 min. Adăugăm puţin lapte(100 ml). Amestecăm.


Sub formă de ploiţă adăugăm făina şi amestecăm bine ca să nu avem cocolaşe. Punem uleiul, amestecăm cu telul.

Cîte puţin adăugăm laptele. Compoziţia trebuie să fie rară, nu groasă, căci avem nevoie de clătite subţiri.

Coacem clătitele. Avem nevoie de o tigaie cu d. 28-30 cm. care nu lipeşte. Pentru prima clătită ungem tigaia cu puţin ulei. Clătita o coacem 10-15 sec. pe o parte şi 10-15 sec. pe alta, dacă dorim ca să avem clătite galbene la culoare şi fără pete. Focul trebuie să fie mic .

Modelăm clătitele sub formă de trandafir. Pentru aceasta avem nevoie de o scobitoare. Platoul de lemn îl ungem cu puţin ulei rafinat. Clătita o tăiem în două părţi egale.

Cu scobitoarea, exact de la mijloc, aducem clătita spre margine. Îi dăm forma trandafirului (vedeţi foto).

Pentru fiecare trandafiraş avem nevoie de 1,2 linguriţă de brînză (nu mai mult).
Clătitele modelate le aranjăm în vasul uns cu puţin ulei şi tapetat cu o clătită.

Peste trandafirii din clătite punem puţin unt și le dăm în cuptor pe 10-15 min.180 C pînă uşor se rumenesc deasupra. Nu ţineţi mai mult clătitele la copt, căci se vor usca. Poftă bună!

Bunica recomandă