Se amestecă bine compoziția ,ca să nu fie cocoloașe. Cînd aluatul e gata, se pune uleiul și turmenicul.
Se încinge tigaia și se unge cu puțin ulei sau unt. După ce se toarnă aluatul, tigaia se rotește pe cerc astfel, încît aluatul să fie uniform pe suprafața tigăii. Focul trebuie să fie mijlociu astfel, încît clătita să fie de o culoare galbena- aurie și nu arsă. Clătita se lasă să se coacă pe o parte 30 sec ,pe alta parte vre-o 15 sec. Tigaia trebuie să fie de calitate bună.
Cînd clătitele sunt gata, se pun 3 clătite una peste alta, se ia un pahar și se apasă peste clătite astfel, încît să se taie 3 clatite mici. În așa fel, se dă formă la doate clătitele. Se modelează clatitele în formă de trandafir. Clatitele se umplu cu lapte condensat fiert.
La dorință, clătitele se pun într-o tavă unsă cu unt, se pune deasupra cîte o bucată de unt și se coc în cuptor 15 min. Pentru ca clătita modelată sa nu se desfaca, se înfige în ea jumătate de scobitoare. Se pot servi și fără coacere, aranjate frumos într-o farfurie.
Poftă bună!!!