Colțunași cu brînză

Colțunași cu brînză

                                                                                      Colțunași

Ingrediente: 3,5- 4,5 pahare făină ( 1 pahar- 200 gr), 150 ml apă fierbinte, 50 ml ulei, 1 linguriță sare, 2 ouă. Umplutura o putem face din brînză+ ou+ sare sau cartofi piureu.

Punem într-un vas 3,5 pahare făină.

Într-un pahar de 200 gr turnăm 150 ml apă fierbinte. Tot în acest pahar turnăm 50 ml ulei.

Facem o gaură în mijlocul făinii și turnăm compoziția din apă și ulei. Adăugăm sarea. Tot aici adăugăm ouăle bătute.

Frămîntăm aluatul. Dacă aluaul se lipește de mîni și mai necesită făină, mai adăugăm treptat și al 4-lea pahar cu făină. Depinde de mărimea ouălor. Dacă obținem un aluat mai rigid doar cu 3,5 pahare de făină, nu este o problema. Cînd aluatul se odihnește, acesta devine mai moale la consistență. Obținem o cocă de aluat pe care o punem acoperită să se odihnească 30 min.

Peste 30 min putem lucra cu aluatul. Împărțim aluatul în 2 părți.

Fiecare parte o întindem cu citorul. Aluatul îl putem întinde fără făină. Întindem o turtă subțire. Dacă dorim, putem presura puțină făină pe masă. 

Facem forma dorită a colțunașilor. Îi modelăm.




Colțunașii modelați îi putem pune la întîmplare și fără făină. Aluatul nu se lipește.

Se fierb timp de 5-10 min la foc mediu. În apă adăugăm sare după gust.

Se servesc cu smîntînă sau unt.

Poftă bună.