Colțunași cu brînză

Colțunași cu brînză

Colțunași

Ingrediente:


  1. 3,5- 4,5 pahare făină ( 1 pahar- 200 ml.)
  2. 150 ml apă fierbinte
  3. 50 ml ulei
  4. 1 linguriță sare
  5. 2 ouă.

Umplutura o putem face din brînză+ ou+ sare sau cartofi piureu.

Punem într-un vas 3,5 pahare făină. Într-un pahar de 200 ml. turnăm 150 ml apă fierbinte,dar nu clocotită. Tot în acest pahar turnăm 50 ml ulei.




Facem o gaură în mijlocul făinii și turnăm compoziția din apă și ulei. Adăugăm sarea. Tot aici adăugăm ouăle bătute.



Frămîntăm aluatul. Dacă aluaul se lipește de mîni și mai necesită făină, mai adăugăm treptat și al 4-lea pahar cu făină,dar cîte puţin. Depinde de mărimea ouălor. Dacă obținem un aluat mai rigid doar cu 3,5 pahare de făină, nu este o problema. Cînd aluatul se odihnește, acesta devine mai moale la consistență. Obținem o cocă de aluat pe care o punem acoperită să se odihnească 30 min.



Peste 30 minute putem lucra cu aluatul. Împărțim aluatul în 2 părți.



Fiecare parte o întindem cu citorul. Aluatul îl putem întinde fără făină. Întindem o turtă subțire. Dacă dorim, putem presura puțină făină pe masă. Facem forma dorită a colțunașilor. Îi modelăm.







Colțunașii modelați îi putem pune la întîmplare și fără făină. Aluatul nu se lipește.



Se fierb timp de 5-10 min la foc mediu. În apă adăugăm sare după gust.



Se servesc cu smîntînă sau unt.


Poftă bună.



Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește