Colțunași leneși cu vișină

Colțunași leneși

                                                                   Colțunași leneși

Ingrediente: 400 gr brînză dulce de vacă,6,7 linguri crupe de griș, sare după gust, 1 linguriță zahăr, 2 ouă, vișine, făină cît cuprinde.

Se amestecă brînza cu ouăle, sarea, zahărul. Se adaugă făina. Dacă aluatul se lipește de mîni, mai adăugăm făină, astfel încît să putem modela o cocă netedă de aluat.

Vișinile le tăvălim în făină.

Proporționăm aluatul în biluțe de mărimea unei nuci. Lucrăm pe masa presurată cu făină. Modelăm biluțele punînd în ele cîte o vișină. Apoi le tăvălim ușor prin făină. 

Punem biluțele la fiert. Apa o sărăm după gust. Se fierb 10- 15 min. Se ung cu unt sau cu smîntînă.

Poftă mare!!!