Colțunași leneși cu vișină

Colțunași leneși

Colțunași leneși

Ingrediente:

  1. 400 gr brînză dulce de vacă
  2. 6,7 linguri crupe de griș
  3. sare după gust
  4. 1 linguriță zahăr
  5. 2 ouă, vișine
  6. făină cît cuprinde.

Se amestecă brînza cu ouăle, sarea, zahărul. Se adaugă făina. Dacă aluatul se lipește de mîni, mai adăugăm făină, astfel încît să putem modela o cocă netedă de aluat.



Vișinile le tăvălim în făină.



Porționăm aluatul în biluțe de mărimea unei nuci. Lucrăm pe masa presurată cu făină. Modelăm biluțele punînd în ele cîte o vișină. Apoi le tăvălim ușor prin făină. 



Punem biluțele la fiert. Apa o sărăm după gust. Se fierb 10- 15 min. Se ung cu unt sau cu smîntînă.



Poftă mare!!!




Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește