Covrigei pe bază de smîntînă si ulei

Covrigei pe bază de smîntînă

                                                         Covrigei pe bază de smîntînă si ulei

Ingrediente: 350 ml.smîntînă de casa, 200 ml. ulei de casa,150-200 gr.zahăr,1 plic zahar vanilat,1 plic praf de copt,4-5 pahare de făină. (paharul de 250 ml.)

Pentru a forma coca de aluat, într-un vas amestecăm mai întîi smîntina cu uleiul și zahărul,zaharul vanilat,praful de copt. Adăugăm treptat făină. Aluatul va fi unul nisipos, deaceea vom frămînta atent , apoi îl vom strînge într-o cocă pe cît e posibil.

După ce am făcut aluatul, modelăm biscuiții cu ajutorul unei mașini manuale de tocat carnea. Fixăm formele pentru biscuiți la orificiul mașinii manuale. Introducem aluatul în gura mașinii și  facem biscuiții. Biscuiții modelați îi punem pe o tavă tapetată cu hîrtie.

Punem tava în cuptorul supraîncălzit la 180C, timp de 25-30 min pînă se coc.

Îi lăsăm să se răcească, după care îi putem servi cu ceai, suc sau cafea. Poftă bună.



Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește