Crenvuști în aluat

Crenvuști în aluat

Crenvuști în aluat

Ingrediente:


  1. 2 ouă
  2. 200 ml lapte călduț
  3. 75 gr de unt
  4. 12 gr drojdie uscată ( sau 18 gr drojdie umedă proaspătă)
  5. 0,5 linguriță sare
  6. 2 linguri zahăr
  7. 4-5 pahare făină
  8. 16- 20 crenvuști.

Se pregătește maia. Se pune în laptele călduț drojdia, 1 lingură de zahăr și sarea. Se lasă 15-20 minute. Între timp batem ouăle cu 1 lingură de zahăr. Se bat 1- 2 minute. Se adaugă în compoziția de lapte și drojdie. Adăugăm treptat făina, mai întîi 3-4 pahare, apoi la necesitate mai adăugăm făină. Nu frămîntăm aluatul pînă la urmă, ci adăugăm untul de temperatura camerei. 

Dacă aluatul se lipește prea tare de mîni, îl mai frămîntăm cu făina rămasă. Trebuie să obținem o cocă de aluat moale și puțin să se lipească de mîni. Pentru ca să putem modela coca mai bine, ungem mînile cu ulei. Punem aluatul într-un vas uns cu ulei, îl acoperim cu o peliculă și îl punem la cald pe 1 oră.Peste o oră putem modela coca de aluat.Îl împărțim în două. Cu citorul întindem foaia pe masa unsă cu ulei. Tăiem foaia fîșii. Învelim crenvușca în fîșia de aluat.

Punem pateurile modelate în tava tapetată cu hîrtie. Le lăsăm în tavă să crească 20 minute.Le punem în cuptorul supraîncălzit la 180 gr pe 30-35 minute pînă se rumenesc frumos.După ce s-au copt le învelim pe 10 minute cu un prosop.


 


Bunica recomandă