Gogoşi cu brînză

Gogoşi

                                                                               Gogoşi

Ingrediente: 250 gr de chefir, 2 gălbenușuri de ou, 50 gr unt topit, 10-15 gr drojdie, 50 gr de zahăr, 3-4 pahare de făină ( puneți treptat doar 3 pahare ,iar al 4-lea la necesitate), zahăr vanilat.

Umplutura se face din brînză proaspătă de vaci+ zahăr+ ou+ zahăr vanilat.

Încălzim puțin chefirul. Drojdia o dizolvăm în chefirul încălzit. Zahărul se amestecă cu gălbenușurile de ou și zahărul vanilat.Amestecul cu ou se toarnă în chefir. Adaugăm untul topit.Se adaugă treptat făina. Frămîntăm aluatul și îl punem la loc călduț, pînă aluatul se dublează în volum.


Se fac biluțe. Se pun pe masa presurată cu făină și se lasă să se odihnească 20 min.

Se întind biluțele. Se lasă să se odihnească 20 min.

Se pune la mijloc umplutura de brînză.

Se modelează .


Gogoşile se lasă pe masă să se odihnească 30 min.

Se prăjesc pe tigaie în ulei la foc mediu. Gogoşile se pot coace și în cuptor la temperatura de 180 grade, timp de 25-30 min.


După ce sunt gata, se pot pudra cu zahăr pudră. Poftă bună!!!





Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește