Gogoși puhave

Gogoși puhave

 Gogoși puhave

Vă prezint cele mai pufoase și puhave gogoși pe care le-am făcut vreodată. Deseori ma întrebam: " Cum se fac cele de la patiserii de sunt atît de delicioase? " Și iată că ale mele sunt la gust, la fel. Rețeta conține praf de copt și drojdie. Nu ar trebui să vă surprindă. Ambele acționează într-un fel oarecare. Cînd am ocazia, mereu le fac cu mare drag, deoarece nu dau greș niciodată. Sunt sigură că vor fi preferatele voastre, dragi gospodine. În continuare urmăriți ingredientele și etapele de preparare.

Ingrediente: 550 gr făină, 260 ml lapte, 7 gr drojdie uscată, 50 gr unt de temperatura camerei, 60 gr zahăr, 1 linguriță sare, 1 linguriță zahăr vanilat, 2 galbenușuri de ou, 1,5 linguriță praf de copt.

Pentru a frămînta aluatul vom avea nevoie de un vas. Vom pune în vas mai întîi ingredientele uscate. Vom amesteca cu o lingură. Apoi, vom adăuga aici laptele de temperatura camerei și gălbenuşurile. Vom amesteca cu mîna aluatul, dar nu pînă la urmă. Vom adăuga untul. 

Amestecăm aluatul bine, vreo 10 min, pînă vom obține o cocă de aluat netedă. Nu vom avea nevoie de făină pentru frămîntare. Aluatul nu se va lipi de mîni. Vom pune aluatul să crească în volum pe 1 oră.

Peste 1 oră împărțim aluatul în 12 bucăți. Vom lucra pe masă fără faina. Vom pregăti din timp hîrtie pentru copt pe care o vom tăia în pătrățele. Vom forma din fiecare bucată de aluat cîte o bilă. O vom modela bine pînă va avea suprafața netedă. Vom proceda la fel cu toate bilele. Le vom pune pe pătratele de hîrtie pregătite. Le vom lăsa să se odihnească vreo 15 min.

Peste 15 min vom face cu o sculă cîte o gaură înăuntru. Vom scoate aluatul din gaură.

Le vom mai lăsa să se odihnească 10 min, după care le vom prăji în ulei din abundență la foc mic pe ambele părți pînă se vor rumeni frumos.

După ce le prăjim, le punem pe servețel de hîrtie, apoi le pudrăm.Bunica recomandă