Lavaș făcut in condiții de casă

lavas

    Lavaș făcut în condiții de casă

Ingrediente aluat:

  1. 250 ml apă, 1 linguriță sare
  2. 1 gr bicarbonat de sodiu (pe vîrf de cuțit)
  3. Făină cît cuprinde (aluatul să fie moale)

Umplutura:

  1. piept de pui fiert
  2. castraveți
  3. roșii
  4. varză
  5. cașcaval
  6. ketchup



Etape:


Amestecăm toate ingredientele, și frămîntăm pînă obținem o cocă de aluat netedă.



Împărțim aluatul în 6 părți și facem biluțe. Lăsăm să se odihnească 10 -15 min.



Întindem biluțele subțiri de mărimea tigăii în care le vom coace.





Le coacem 5 secunde pe o parte și 5 secunde pe altă parte. Petele umede de pe foaie trebuie să dispară. Le acoperim cu un prosop pînă le umplem.



Le dăm forma unui con, le umplem cu umplutura din legume și le coace, pe ambele părți la foc mic pe cîteva minute. Poftă bună !!!





Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește