Lavaș făcut in condiții de casă

lavas

    Lavaș făcut în condiții de casă

Ingrediente aluat: 250 ml apă, 1 linguriță sare, 1 gr bicarbonat de sodiu (pe vîrf de cuțit), făină cît cuprinde (aluatul să fie moale).

Umplutura: piept de pui fiert, castraveți, roșii, varză, cașcaval, ketchup.

Etape: Amestecăm toate ingredientele, și frămîntăm pînă obținem o cocă de aluat netedă.

Împărțim aluatul în 6 părți și facem biluțe. Lăsăm să se odihnească 10 -15 min.

Întindem biluțele subțiri de mărimea tigăii în care le vom coace.


Le coacem 5 sec pe o parte și 5 sec pe altă parte. Petele umede de pe foaie trebuie să dispară. Le acoperim cu un prosop pînă le umplem.

Le dăm forma unui fÎșic, le umplem și le coacem pe o parte și pe alta 1- 2 min. Se servește cald. Poftă bună!!!