Lipii cu tocatură de pui și verdeață

Lipii cu tocatură de pui și verdeață

                                                                          Lipii

Cele mai usoare lipii umplute pe care le-am putea face atunci,cind pofta de ceva bunisor e mare,dar in bucatarie e o cadura insuportabila si cuptorul il aprindem mai rar.Doar 4 lipii mari si aluatul este folosit!Gustoase,crocante si aromate asa si ma indeamna sa le mai repet..!!!Gospodinele incepatoare sau care nu iubesc sa se joace mult cu aluatul sunt tocmai pentru D-voastra..!!!

Ingrediente:1 pahar de apa calduta(paharul de 200 gr.),1 lingurita plina de sare,2 linguri de ulei,1 albus de ou,faina cit cuprinde (aprox.3 ,4 pahare)

Umplutura:300 gr.carne tocata(pui,porc),1 galbenus de ou,sare,piper iute macinat dupa gust,multa verdeata.

Amestecam ingredientele si framintam aluatul.Lasam aluatul sa se odihneasca 5 min.Il impartim in 4 parti,facem 4 bilute si le acoperim cu un prosop sa se odihneasca si ele 10 min.

Intindem fiecare biluta cu citorul,facind o turtita de marimea unei farfurii.Ungem cu putin ulei turtita si punem umplutura.Modelam lipia.




Lipiile le prajim pe o parte in ulei rafinat fara capac,iar cind o intoarcem punem capacul pe tigaie.Lipiile se prajesc la foc mic,pentru ca umplutura sa fie coapta inauntru.

Asa lipii merita sa le facem,deoarece sunt foarte si foarte gustoase ,iar acest aluat simplu , dupa coacere este unul deosebit de gustos si crocant.O bunatate,dragi gospodine,care se face foarte rapid..
Pofta buunaaa,dragi vizitatori !!!Sper sa va placa reteta mea!