Lipii pe tigaie din cartofi piureu

Lipii

                                                                                               Lipii din piureu

Ingrediente: piureu din cartofi ( sau 5-6 cartofi mari tăiați cuburi care se pun la fiert și se fac piureu,  nu se adaugă apă), sare după gust, piper după gust, 50 gr unt, 2 pahare făină sau chiar mai mult ( depinde de cantitatea de piureu ).

Etape: Se amestecă cartofii piureu cu făina. Piureul trebuie să fie rece. Daca aluatul se lipește de mîni, adăugăm făină. Aluatul se lucrează cu multă făină pe masă.

Împărțim aluatul în  cîteva biluțe ( depinde de cît de mare va fi lipia), întindem cu citorul turta. La dorință, se face forma cu ajutorul unei farfurii. 


Turta modelată se coace pe tigaia înfierbîntată din timp. Cînd turta prinde o culoare rumenă frumoasă, o întoarcem pe cealaltă parte.

După ce turta e gata, o punem pe o farfurie și o ungem cu unt. La fel procedăm cu toate turtele.

Lipiile se servesc cu smîntînă sau sos pregătit din timp.

Poftă bună!!!




Bunica recomandă