Lipii pe tigaie din cartofi piureu

Lipii

                                                                                               Lipii din piureu

Ingrediente: piureu din cartofi ( sau 5-6 cartofi mari tăiați cuburi care se pun la fiert și se fac piureu,  nu se adaugă apă), sare după gust, piper după gust, 50 gr unt, 2 pahare făină sau chiar mai mult ( depinde de cantitatea de piureu ).

Etape: Se amestecă cartofii piureu cu făina. Piureul trebuie să fie rece. Daca aluatul se lipește de mîni, adăugăm făină. Aluatul se lucrează cu multă făină pe masă.

Împărțim aluatul în  cîteva biluțe ( depinde de cît de mare va fi lipia), întindem cu citorul turta. La dorință, se face forma cu ajutorul unei farfurii. 


Turta modelată se coace pe tigaia înfierbîntată din timp. Cînd turta prinde o culoare rumenă frumoasă, o întoarcem pe cealaltă parte.

După ce turta e gata, o punem pe o farfurie și o ungem cu unt. La fel procedăm cu toate turtele.

Lipiile se servesc cu smîntînă sau sos pregătit din timp.

Poftă bună!!!




Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește