Amestecăm ingredientele și frămîntăm aluatul. Coca de aluat trebuie să fie moale, dar să se desprindă de pe mîni. Presurăm făina pe masă, punem aluatul, îl acoperim şi îl lăsăm să se odihnească 20 min. Împarţim aluatul în 15- 16 parţi şi facem biluţe.
Lăsăm bilele să se odihnească 20 min. Le întindem subțire ca foaia de colțunași.
Punem brânza în mijlocul turtei și modelăm lipia.
Lipia gata modelată o citorim puțin de la mijloc spre margini, le punem la copt pe tigaia uscată la foc mic. O coacem, periodic, întorcînd-o pe o parte și pe alta. Ca sa se coaca peste tot o puteti sparge usor cu scobitoarea.
Cînd lipia este fierbinte, o ungem cu unt. O acoperim cu o peliculă și apoi cu un prosop. Altă variantă: terminăm de copt lipiile, punem bucăți de unt pe fundul tigăii și așa unse cu unt, le punem la încălzit sub capac la foc mic.
Poftă bună!!!